Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

24 октября 2019 состоялось заседание Совета работодателей-аграриев

 
 
Для обговорення моделі ринку землі, визначення можливостей та ризиків і зустрілися члени Ради роботодавців, а також запрошені експерти. Відкрив та провів засідання президент ЗОСППР «Потенціал» Олександр Головко. В роботі прийняли участь народний депутат України Геннадій Касай, голова Ради роботодавців-аграріїв Володимир Чижмак, експерт та оцінювач з експертної грошової оцінки земельних ділянок Тетяна Лук’яненко, виконавчий директор ЗОСППР «Потенціал» Валерій Крайній, голова Токмацького міського союзу промисловців і підприємців «Потенціал» Оксана Компанієц, голова організації роботодавців «Партнерство» Запорізького району Микола Бахарєв, заступник директора з юридичних питань ТОВ «Компанія Прогрес» Владислав Чудновський, директор ТОВ «Марагро» Андрій Бартиш, голова ради підприємців ЗОСППР «Потенціал» та віце-президент ЗОСППР «Потенціал» Олексій Кравчун, заступник голови Приморської районної організації роботодавців Дмитро Щербань та віце-президент ЗОСППР «Потенціал» Анатолій Пилипенко та запрошені аграрії.

Під час засідання учасники вели серйозну дискусію та напрацьовували оптимальні варіанти створення та подальшого розвитку ринку землі. Відсутність кадастрового реєстру, чіткого механізму продажу землі, закріпленого на законодавчому рівні, а також різні соціальні, економічні та політичні аспекти свідчать про те, що впровадження даного закону потребує виваженого і фундаментального перегляду деяких пропозицій.

Заперечень щодо продажу землі не було, але дискусія базувалася на головній тезі - За Конституцією України: «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу». Одноголосним було рішення ні в якому разі не продавати землю іноземцям, а тільки українцям, щоб розвивати сільськогосподарський та аграрний бізнес для покращення економіки України.

Аграрії єдині в тому, що це може стати великою стратегічною помилкою для нашої держави.


Потенциал Информ


24.10.2019
 
Версия для печати
Отправить другу
В начало
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua