Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У Запоріжжі промисловці та підприємці звертаються до влади про захист інтересів

 
 
Нещодавно в Запорізькій ОДА під головуванням Президента ЗОСППР «Потенціал» Олександра Головко, відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Керівництво Запорізької торгово-промислової палати анонсувало старт програми підтримки підприємців "B4B", що фінансується «Європейським банком реконструкції та розвитку».

Представниками ЗОСППР «Потенціал» були розкриті нові можливості для бізнесу, які відкриваються з урахуванням прийняття нового законодавства про організацію та функціонування індустріальних парків, свого роду, територій пріоритетного розвитку, які надають найбільш сприятливі умови роботи для підприємств і підприємців.

У свою чергу, присутні підприємці акцентували увагу на проблемах малого і середнього бізнесу в регіоні. Йшлося про недосконалість оподаткування підприємців, зокрема, високий рівень земельного податку, єдиного податку та єдиного соціального внеску.

Також, було піднято питання про недобросовісну конкуренцію з боку осіб, які здійснюють стихійну торгівлю, яка практично не контролюється органами державної влади та місцевого самоврядування.

Була озвучена проблема підключення суб'єктів господарювання до існуючих енергомереж і комунікацій. Зокрема, мова йшла про новий проект Постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Методики розрахунку плати за приєднання електроустановок до електричних мереж», що передбачає збільшення вартості підключення.

За підсумками засідання Координаційної ради було прийнято рішення звернутися до депутатів Верховної Ради України, обраним від Запорізької області, внести законопроекти №2554, №2555, спрямовані на стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через Індустріальні парки, на твердження в остаточній редакції, в пріоритетному порядку .

Звернутися до органів державної влади та місцевого самоврядування про неприпустимість стихійної торгівлі, що перешкоджає роботі законослухняних підприємців.

Було вирішено підготувати і направити лист Президенту України, до Кабінету міністрів, Верховної Ради, НКРЕКП, ФРУ та УСПП, про неприпустимість прийняття запропонованої Постанови НКРЕКП без детального опрацювання та узгодження з бізнес-структурами та громадськими організаціями, що представляють інтереси промислових підприємств і підприємців.

Всі прийняті на Координаційній раді рішення спрямовані на захист інтересів промисловців і підприємців, що в даний час є ключовим завданням ЗОСППР «Потенціал», органів державної влади та місцевого самоврядування.


Потенціал Інформ


21.04.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua