Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Чи зможе Запорізька область до 2020 року стати провідним регіоном з високорозвиненою транспортною системою

 
 
У цьому висловили впевненість члени фокус-групи «Розвиток логістично-транспортного потенціалу» під час чергового засідання, яке відбулось у рамках розробки проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року. Захід провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації (стажування) Андрій Антонов. У роботі взяли участь представники галузевих, наукових та громадських організацій.


Члени фокус-групи обговорили пропозиції до SWOT- аналізу за напрямом «Розвиток логістично-транспортного потенціалу». Однією з сильних сторін Запорізької області учасники заходу визначили розвинену транспортну та енергетичну інфраструктуру. Так, перевезення здійснюються всіма видами транспорту, в наявності - судноплавна артерія, річковий та морський порт, міжнародний аеропорт, щільна мережа автошляхів. Крім того, регіон має вигідне географічне положення на перетині національних та міжнародних транспортних коридорів, а також високий кадровий та науковий потенціал.


Серед слабких сторін - зношеність та невідповідність сучасним потребам виробничої інфраструктури транспортної сфери; низька пропускна спроможність окремих дорожніх ділянок, недостатня інвестиційна привабливість та незадовільний фінансовий стан багатьох дорожньо-транспортних підприємств.


Стратегічною місією визначено забезпечення задоволення потреб населення та економіки в якісних та безпечних перевезеннях.


Використавши всі можливості, а саме - державну фінансову підтримку транспортних підприємств, розвиток механізмів приватно-державного партнерства, залучення інвестицій та міжнародної фінансової допомоги - Запорізька область уже через п’ять років може стати провідним регіоном України з високорозвиненою та доступною для всіх верств населення транспортною системою у міській та сільській місцевостях.


За підсумками засідання вирішено, що на наступному етапі розробки проекту Стратегії члени фокус-групи зосередяться на підготовці цілей та завдань за напрямком «Розвиток логістично-транспортного потенціалу».


За матеріалами www.zoda.gov.ua


02.06.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua