Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Дискусійний клуб «Громадянська позиція» в пошуку духовних координат життєвого успіху сучасної молоді.

 
 
За діяльністю проекту «Міський дискусійний клуб« Громадянська позиція », створеного за підтримки інформаційно-аналітичного методичного центру департаменту освіти, науки, молоді та спорту Запорізької міськради, завжди цікаво спостерігати, особливо напередодні святкування міжнародного дня рідної мови. Це один з небагатьох острівців збереження і розвитку культури нашого краю. Завдяки організаторам школярі і студенти, методисти та викладачі активно залучені в захоплюючий процес пізнання культурних традицій нашого народу, щоб з віком, стати носіями українського культурного коду, хранителями наших глибинних традицій, живими оберегами України.

«Мене, як стороннього спостерігача, який був присутній на засіданнях клубу вперше, вразила та душевність і теплота, любов до своєї справи які випромінювали організатори цієї дискусії. А ще я закохався в фантастичне спілкування на неймовірно гарній та співучій українській мові. Вас немов підхоплює м'яка рокітлива хвиля думок, що несе на своїх сильних плечах вашу свідомість до нових горизонтів. А ще, як модератора дуже складного питання, мене здивував внутрішній світ старшокласників. Здивував та порадував! Тому що з такими дітками у нашої держави є дуже світле майбутнє »- поділився з нами Дмитро Іванов, прес-секретар ЗОСППР« Потенціал », один з модераторів останнього засідання.


«Духовні координати життєвого успіху сучасної молоді» - таким була тема обговорення для міського дискусійного клубу «Громадянська позиція» для лідерів дитячого самоврядування та старшокласників навчальних закладів міста. Три важливих питання, які розглядали учасники зустрічі:

1. Чи вважаєте ви, що культурні традиції є оберегом кожного народу?

2. Чому моральні цінності є основою духовного відродження?

3. Які національні ідеї є орієнтиром для досягнення життєвого успіху сучасної молоді?


«Мені дісталася дуже складна частина бесіди про моральні цінності та їх основоположної ролі в формуванні духовного відродження. Невелике діагностичне питання спочатку спілкування, і я розумію, що лише половина учнів вважає, що осмислено розуміє термін «моральні цінності». Але ж в кожній родині вони різні. Особливо в наш нелегкий час реформування держави на тлі зовнішньої військової агресії і економічної кризи. Старі, традиційні ціннісні орієнтири, на яких виховано старше покоління вже не «в тренді», а нові, частиною запозичені, частиною нав'язані, ведуть до руйнування культурного фундаменту, на якому побудована наша держава, до роз'єднаності і недовіри, до самоізоляції і фатальному сприйняттю чужих культурних кодів. Як працівника ЗМІ мене турбує те інформаційне поле, в якому ростуть наші діти. Відкритий доступ до самих низинних проявів людської життєдіяльності - це катастрофа. Розборки на дорогах, бійки в школі, смішні історії про наркоманів, записи з камер спостереження нічних клубів, порнографія - це далеко не повний перелік того, з чим підліток зустрічається в глобальній інформаційній мережі. Чинити опір цьому, не стати жертвою чужих думок, стати творцем сучасного, підлітку все важче і важче.

Я вважаю що подібні зустрічі сприяють інтелектуальному і духовному розвитку дітей, пошуку нових форм збереження багатої та різноманітної культури України, привнесення в неї сучасних акцентів і напрацювання способів органічної передачі культурних кодів майбутнім поколінням. Я дуже вдячний Інні Зубової - методисту інформаційно-аналітичного методичного центру департаменту освіти, науки, молоді та спорту Запорізької міськради за можливість живого спілкування з такими цікавими співрозмовниками. »- підкреслив на завершення бесіди Дмитро Іванов.


Потенціал Інформ


21.02.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua