Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Екологічна рада «Потенціалу» пропонує промислові викиди у Запоріжжі контролювати лазером

 
 
Лазерний моніторинг викидів забруднюючих речовин у повітря від промислових підприємств пропонує запровадити у Запоріжжі Екологічна рада Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) “Потенціал".

Цей новітній комплекс контролю презентував на засіданні Екологічної ради “Потенціалу" Олег Третьяков, доктор технічних наук, професор кафедри охорони праці та життєдіяльності Харківського національного університету ім.О.М.Бекетова.

Під час обговорення доповіді вченого, фахівці Екологічної ради дійшли висновку, що для впровадження у Запоріжжі сучасного – лазерного екологічного моніторингу, перш за все, треба буде модернізувати стаціонарні пости. Нині таких у Запоріжжі – лише п’ять. А потрібно 12, та, крім них, ще, принаймні, одна пересувна станція з комплексних та локальних досліджень, що, по суті, стане своєрідною екологічною “швидкою допомогою" для міста.

До речі, програма щодо стаціонарних постів уже була розроблена Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації, проте, як вважають фахівці Екоради “Потенціалу", вона потребує доопрацювання, зважаючи, зокрема, й на більш сучасну та ефективну програму впровадження лазерного моніторингу в Запоріжжі, презентовану харківським вченим.


На фото:

Принципова схема лазерного комплексу контролю викидів забруднюючих речовин у повітря від промислових підприємств: 1 – лазер; 2 – телескоп; 3 – кутові відбивачі; 4 – блок управління телескопом; 5 – прямий промінь лазеру; 6 – відбитий промінь лазеру; 7 – інтерфейс; 8 – базова ЕОМ зі спеціальним програмним забезпеченням.


Потенціал Інформ


19.02.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua