Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Федерація, бізнес та керівництво Запорізької області об'єднують зусилля для підтримки національних товаровиробників

 
 
05.09.2017 р. відбулася робоча поїздка делегації Федерації роботодавців України на чолі з Головою Ради ФРУ Дмитром Олійником до Запорізької області. Цей регіон обрано невипадково. Адже за своєю економічною структурою область, так би мовити, є копією усієї України - тут розвинене машинобудування, транспорт, агропромисловий комплекс тощо. Тому проблеми, що з ними стикається регіональний бізнес, багато в чому схожі на загальноукраїнські, і Федерація, використовуючи притаманні тільки їй можливості впливу на владу, готова їх вирішувати. Саме про це йшлося на зустрічі Дмитра Олійника, Генерального директора ФРУ Руслана Іллічова, Голови Комітету розвитку промисловості ФРУ Віталія Немілостивого та Голови Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександром Головком з головою Запорізької обласної держадміністрації Костянтином Брильом, першим заступником голови Запорізької обласної ради Єгором Семенковим, Запорізьким міським головою Володимиром Буряком та іншими керівниками області та міста.

Як зауважив Дмитро Олійник,за підсумками зустрічі було досягнуто спільне розуміння про об'єднання зусиль ФРУ, регіональної влади та бізнесу заради розвитку плану модернізації України. Адже запланований Урядом в проекті Держбюджету - 2017 ріст ВВП на 3% з огляду на те, що загальносвітові темпи зростання економіки становлять 3,6%, назвати розвитком країни можна з великим припущенням. Для того, аби дійсно розвиватися, потрібна підтримка машинобудівників, аграріїв, інших національних товаровиробників у створенні ними продукції з доданою вартістю, стимулювання експорту, створення нових робочих місць, захист від свавілля правоохоронних та контролюючих органів. Зі свого боку Костянтин Бриль підкреслив, що буде підтримувати зусилля ФРУ, спрямовані на підтримку економіки регіону.

Треба зауважити, що ФРУ має досвід позитивного вирішення проблемних питань, що їх ставили члени Запорізької обласної федерації роботодавців у минулі роки. Саме на цьому зробив наголос на зустрічі з представниками промислових підприємств, бізнесових структур і підприємців Запорізької області Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов. Адже ФРУ добилася зниження навантаження на фонд оплати праці шляхом зниження майже удвічі ставки ЄСВ, заблокувала внесення Мінфіном законопроекту про трикратне підвищення ставок земельного податку та орендної плати тощо.

Але це не означає, що проблемні питання розвитку регіону вичерпані. Навпаки, останнім часом їх побільшало. За словами Голови Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександра Головка, наразі промисловців турбує перспектива збільшення тарифів на електроенергію (і це в умовах профіциту електрики в області!), що призведе до збільшення її долі в структурі собівартості продукції і як, наслідок, до зупинки великих підприємств, що в свою чергу означатиме скорочення кількості робочих місць й надходжень для бюджетів. Справжнє лихо для роботодавців - гострий дефіцит кваліфікованих робітників з технічних та технологічних професій. Підприємці змушені наймати на роботу некваліфіковану робочу силу, витрачати значні кошті на їхню підготовку безпосередньо на виробництві, але це не є виходом з ситуації, що склалася. Сільгоспвиробників не задовольняє ситуація з нерівномірним податковим навантаженням на користувачів земельних ділянок , які використовують їх для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. В результаті суб'єкти господарювання мають надмірне податкове навантаження. Про ці та інші проблеми йшлося, зокрема, у виступах Павла Кравченка, Голови правління ПАТ "Запорізький завод феросплавів",Олексія Кравчуна, Голови ради директорів ТОВ "Прогрес Авто", Анатолія Довганя, заступника Голови Запорізької обласної організації роботодавців агропромислового комплексу, Миколи Штенгелова, Голови Приморської районної організації роботодавців, директора ТОВ "Петровське". Більшість проблемних питань,озвучених на зустрічі, ФРУ взяла під контроль.

Того ж дня делегація ФРУ ознайомилася з потужностями нового цеху з виробництва повздовжньої графітації ПАТ "Український графіт". Поміж іншого, це підприємство побудувало власні потужності із забезпечення електроенергією, з метою позбавитися залежності від підприємства, що наразі не працює.

В рамках візиту, відбувся огляд виробничих потужностей АТ "Мотор Січ", яке є одним із провідних підприємств у світі з випуску авіаційних двигунів для літаків і вертольотів. Слід зазначити, що машинобудівне підприємство з 2018 року починає випуск вертольота власного виробництва – вертольота «Надія». Також учасники делегації ознайомилися з унікальними експонатами Музею техніки АТ "Мотор Січ".


Потенціал Інформ


05.09.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua