Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

ФРУ та BUSINESSEUROPE домовились про проведення секторальних консультацій між українськими і європейськими промисловцями

 
 
Федерація роботодавців України та найвпливовіша бізнес-асоціація Євросоюзу BUSINESSEUROPE домовились про проведення секторальних консультацій між українськими та європейськими промисловцями з розширення виробничої співпраці. Про це йшлося в ході робочої зустрічі делегації Федерації роботодавців України з директором департаменту промислової політики BUSINESSEUROPE Александре Аффре та радником департаменту міжнародних зв'язків Софіює Борноу.

"В європейський ринок Україна інтегрована, переважно, через експорт сировини, напівфабрикатів або продукцію низьких технологічних переділів. Україна, яка безпосередньо межує з Євросоюзом, може і повинна відігравати значно більшу роль на цьому ринку", - наголосив під час зустрічі генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов.

Руслан Іллічов розповів європейським колегам про те, що Федерація склала рейтинговий список зі 100 перспективних товарних позицій, по яким спостерігається приріст обсягів світової торгівлі і по яким Україна могла б бути конкурентною на світовому ринку. - "Ми бачимо 8 перспективних товарних груп для виробництва в Україні. Все це ми прописали у нашому Плані модернізації України", - додав гендиректор ФРУ. (прим. План модернізації України - стратегічний документ розвитку української економіки та промисловості, що був написаний у 2015 році провідними європейськими та українськими експертами, науковцями. Документ, хоч і частково, але знаходить своє відображення в українському законодавстві та економічних програмних документах влади.)

У свого чергу, представники BUSINESSEUROPE висловили готовність всіляко сприяти ознайомленню та популяризації серед європейських кіл Плану модернізації України.

До вісімки перспективних товарних груп, які можуть вироблятися в України і потім експортуватися на європейські ринки, в Федерації роботодавців відносять: продукти харчування і харчових біотехнологій, продукти деревообробки і картонно-паперову продукцію, будматеріали, продукцію легкої і хімічної промисловості, металообробки та машинобудування.

Крім обговорення під час вищезазначеної зустрічі виробничої співпраці на рівні галузей, сторони опрацюють можливості для промислового аутсорсингу. - "Наша ідея полягає у тому, щоб Україна максимально, через систему промислового аутсорсингу, працювала з європейськими партнерами. Україна вже сьогодні може мати виробничі ланцюги з Європою", - підкреслив Руслан Іллічов.

Нагадаємо, наразі бізнес-делегація Федерації третій день перебуває у Брюсселі у складі української делегації на чолі з Першим віце-прем'єр міністром-Міністром економічного розвитку і торгівлі Степаном Кубівим та заступником Міністра економрозвитку-Торговим представником Наталією Микольською, де проводить діалог щодо горизонтальних питань та окремих секторів промисловості з європейськими високопосадовцями та найбільшими бізнесовими і промисловими об'єднаннями ЄС.

Довідка. BUSINESSEUROPE - об'єднання, яке представляє інтереси 39 національних бізнес-організацій в 33 європейських країнах. Заснована у 1958 році, ця організація має впливову роль в Європі в якості основної горизонтальної організації бізнесу на рівні ЄС. Федерація роботодавців України плідно співпрацює з BUSINESSEUROPE починаючи з 2010 року. У 2015 році між ФРУ та BUSINESSEUROPE укладений меморандум про співпрацю.


Потенціал Інформ


03.03.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта