Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Генеральна угода на 2016-2017 роки підписана!!!

 
 
Уряд, роботодавці та профспілки підписали тристоронню Генеральну угоду на 2016-2017 рр.

23 серпня 2016 року Уряд, роботодавці та профспілки підписали Генеральну угоду, яка визначатиме трудову та соціальну політику України на наступні два роки.

З боку роботодавців документ підписав виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, від уряду - Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, від профспілок – Голова ФПУ Григорій Осовий. Підписання документу стало результатом майже чотирирічних переговорів. До цього часу тривали постійні обговорення та засідання Спільної робочої комісії, проводилися колективні зустрічі та підготовка проекту Генеральної угоди. "Я дуже б хотів, щоб цей документ був нашим спільним зобов'язанням щодо проведення подальших реформ. І ми повинні створити належні умови для роботи, ми повинні виробляти конкурентний продукт, ми повинні забезпечити гідну заробітну плату для українських громадян. Ми повинні створити систему, яка стимулює створення робочих місць ", - наголосив Володимир Гройсман. Голова Уряду зауважив, що потрібно змінювати державу, зокрема економічно, та робити все для того, щоб український громадянин був заможним. Володимир Гройсман також закликав міністерства до поглиблення співпраці з профспілками, федерацією роботодавців, експертним середовищем для підвищення професійності рішень, що готуються. Збереження і створення нових робочих місць, підняття зарплат і поліпшення умов для роботи бізнесу. Це головні пріоритети на наступні півтора року. Створення нових робочих місць і підвищення оплати праці - безпосередньо залежать і від умов роботи бізнесу. Цьому присвячено цілий розділ угоди. В його основі - принципи, прописані в Плані модернізації України. Цей документ був розроблений за ініціативи Федерації роботодавців України, за участю провідних українських та європейських експертів. Реалізація цього плану могла б залучити 300 мільярдів доларів інвестицій, відповідно з'явилися б нові робочі місця, зарплати могли вирости до півтисячі євро. Поки ж в програму дій влади потрапили тільки деякі пункти документа. "Ми взяли дуже багато пунктів, які пов'язані з конкретними галузями, які могли бути драйверами економіки. Бізнес хоче нормально, спокійно працювати в цій країні, спокійно працювати, не чекаючи рейдерських захоплень, не чекаючи незрозумілих перевірок. Валютне регулювання, дерегулювання промисловості, зменшення кількості перевірок - це практично все, що було закладено в текст угоди", - сказав заступник Голови Ради ФРУ Олексій Мірошниченко. Під час церемонії підписання угоди, Прем'єр-міністр запропонував також створити посаду заступника міністра економіки з питань промисловості. Кандидатуру пообіцяв узгодити і з роботодавцями, і з профспілками. Довідка. Генеральна угода укладається відповідно до Закону України "Про колективні договори і угоди", де визначено правові засади розробки, укладення та виконання колективних договорів і угод з метою сприяння регулюванню трудових відносин та соціально-економічних інтересів працівників і власників. Нова Генеральна угода стала 11-ою за часів незалежності України, та символічно була підписана напередодні свята.


ГЕНЕРАЛЬНА УГОДА на 2016-2017 рр. у розділі "Кадри, Соціальні питання" підрозділі "Документи розділу".


За матеріалами fru.org.ua


25.08.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua