Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Життя на допомогу: Скільки в Європі платять безробітним

 
 
Видання Challenges з'ясувало, яку матеріальну допомогу і на яких умовах своїм безробітним виділяють європейські держави.


Так, наприклад, основна умова одержання допомоги з безробіття у Франції - це відрахування членських внесків, які становлять 6,4% (4% припадає на наймача, 2,4% на співробітника), протягом як мінімум чотирьох місяців з 28, що передують розірвання контракту.


При цьому, розмір виплат буде дорівнює 57,4% від середньої заробітної плати в період перед звільненням, пише Euromag.


У світлі різниці заробітних плат у керівного складу і підлеглих, у Франції встановлений стеля виплат, що дорівнює 6 161 євро в місяць. Виплачувати допомогу по безробіттю країна готова від 4 місяців до 2 років (до трьох для звільнених віком понад 50 років).


У Німеччині що втратив роботи може розраховувати на допомогу з безробіття,якщо їм проводилися відрахування в розмірі 3%, протягом 12 місяців з 24, передують звільненню. Розмір виплат дорівнює 60% від середньої заробітної плати (67% для громадян з дітьми). Стеля виплат становить 2 215 євро в Західній Німеччині і 1 940 євро в Східній. Підтримувати своїх безробітних Німеччина може від 6 до 24 місяців.


Безробітним Сполученого Королівства можна розраховувати лише на 381 євро на місяць протягом 6 місяців максимум. Термін отчисленией повинен складати один рік.


В Італії же розмір виплат залежить від області, у якій працював безробітний. При цьому термін виплат становить 240 днів або 360 віком понад 50 років. Щомісячний максимум з виплат становить 931 євро для отримували до 2 014 євро в місяць. Якщо ж зарплата перевищувала цю цифру, допомога по безробіттю становитиме 1 119 євро.


В Іспанії на утриманні держави безробітний може бути від 4 місяців до 2 років при максимальному розмірі допомоги в 1 397 євро.


У Данії максимальний термін виплат дорівнює двом рокам, а сума коливається в рамках 2 295 євро.


Бельгія надає більш вигідні умови щодо компенсації, розміри якої складуть 65% від останнього заробітку протягом перших трьох місяців, потім сума дорівнює 60%. В цілому розміри компенсації не можуть перевищувати 1 541 євро.


В Австрії безробітний може отримувати допомогу, рівну 55% від середньої заробітної плати. Максимальний розмір зарплати, за яким буде розраховуватися розмір допомоги, дорівнює 4 020 євро. Тривалість виплат залежить від віку і сумарного терміну відрахувань, вироблених протягом роботи. У деяких випадках строк виплати допомоги по безробіттю може досягати 9 років.


Нідерланди готові підтримувати безробітних від 3 до 38 місяців з максимальним розміром допомоги в 144,75 євро на день.


І, нарешті, Швейцарія виплачує допомогу з безробіття в залежності від віку і терміну відрахувань від 200 до 520 днів. Максимальний розмір допомоги становить 6 986 євро в місяць.


Нагадаємо, середній розмір по безробіттю в Україні не дотягує і до 1000 гривень (93 євро) на місяць.


За матеріалами www.ricardo.com.ua


22.02.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта