Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

ICC Ukraine відкриє в Латвії міжнародний центр ділового співробітництва

 
 
Відбувся візит ділових кіл України до Латвії. Організатором візиту виступив Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine).

Головною подією візиту став українсько-латвійський бізнес-форум, під час якого учасникам було презентовано можливості ведення бізнесу в Україні та Латвії. Важливою складовою презентації було знайомство з особливостями законодавства з питань ведення бізнесу та зовнішньоекономічних відносин країн.

По завершенні Форуму, який викликав неабиякий інтерес бізнес кіл обох країн, відбулась низка В2В зустрічей та переговорів.

Президент ICC Ukraine Володимир Щелкунов зазначає: «Латвія є перспективним партнером для просування експортних можливостей українських товаровиробників. Це підкреслюють усі учасники візиту. Про це свідчать також дані статистики щодо товарообороту між країнами. Тому ICC Ukraine ініційовано відкриття в Латвії міжнародного центру ділового співробітництва. Центр надаватиме системну допомогу нашим експортерам, а також весь пакет послуг, необхідний для ведення бізнесу».

Довідка: торговельно-економічне співробітництво між Україною та Латвією

У 2014 році обсяг торгівлі товарами і послугами між Україною та Латвією склав 551,8 млн. дол. США., збільшившись у порівнянні з 2013 роком на понад 25%.

Український експорт збільшився на понад 33% і склав 376,8 млн. дол. США, імпорт збільшився на понад 5% і склав 175 млн. дол. США. Позитивне для України сальдо склало 201,8 млн. дол. США.

При цьому обсяги торгівлі товарами склали 315,8 млн. дол. США, експорт збільшився на понад 25% і склав 226,2 млн. дол. США, імпорт збільшився на майже 1% і склав 89,6 млн. дол. США. Сальдо було позитивним для України і склало 136,5 млн. дол. США.

Обсяги торгівлі послугами склали 235,9 млн. дол. США, при цьому експорт збільшився на понад 124% і склав 150,6 млн. дол. США, імпорт збільшився на понад 38% і склав 85,3 млн. дол. США. Сальдо було позитивним для України і склало 65,3 млн. дол. США.

Зростання українсько-латвійського товарообігу на понад 25% викликане, у першу чергу, значним ростом торгівлі послугами та угодами з нерухомістю.

У структурі експорту з України до Латвії у 2014 р. найбільші обсяги склали такі групи товарів: мінеральне паливо, нафта і продукти її перегонки (28,1%); залізничні локомотиви (8%); одяг і фурнітура, текстиль (6,6%); какао та продукти з нього (5,2%); мідь і вироби з неї (4,8%); реактори ядерні, котли, машини (4,6%); цукор і кондитерські вироби з цукру (4,6%).

У структурі імпорту з Латвії в Україну у 2014 р. найбільші обсяги склали такі групи товарів: фармацевтична продукція (30,1%); продукти з м'яса і риби (5,7%); органічні хімічні сполуки (5,4%); синтетичні або штучні волокна (4,4%); різні харчові продукти (4,4%); риба і ракоподібні (4,3%); алкогольні та безалкогольні сполуки, оцет  (4,3%).

Прямі українські інвестиції в Латвію у 2014 р. становили 85 млн. дол. США, Латвії в Україну - 51,6 млн. дол. США.


Потенціал Інформ


30.11.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта