Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Є припущення, що до 1 жовтня цього року тарифи будуть відкориговані у бік підвищення.

 
 
Ніхто не знає точно, якою буде ціна на газ. Проте в діючій постанові №187 чітко зафіксовано: ціна повинна піднятися на 19%

Про це розповіла експерт "Реанімаційного пакету реформ" з питань енергоефективності Тетяна Бойко, оцінюючи заяву прем'єр-міністра про те, що підвищення тарифів цього року не буде.


"Якщо піднімається ціна на газ, як заплановано в постанові уряду від березня цього року, то піднімається ціна на все. Газ на 70вляется складеної ціни на теплову енергію. Так, прем'єр зараз дуже переконливий, але, окрім його слів, є ще документ, до речі, Кабміну, який говорить про те, що підвищення буде", - констатувала Бойка.


За її словами, в даному випадку треба приймати або якісь інші рішення по новій постанові, або вносити зміни в те, що діє.


"Принаймні Міненерго повинне все ж назвати ціну на газ, щоб "Нафтогаз" за цією ціною міг укласти договори з підприємствами теплопостачання. На сьогодні ці договори взагалі не укладено", - відмітила вона.


Як уточнила експерт, те, що "Нафтогаз" доки не укладає угоди з підприємствами теплопостачання, означає, що нормальної підготовки до опалювального сезону немає.


"Нас запевняють в готовності, але не говорять про зношені мережі системи, які вимагають глобальнішого ремонту, ніж те, що відбувається сьогодні, ще і в умовах відсутності живих засобів. Споживачам точно не варто чекати кращих послуг в таких умовах. Що стосується самих тарифів, то в нашій країні на політичному рівні може бути прийняте будь-яке рішення, але є документи, які говорять про підвищення", - проаналізувала ситуацію Тетяна Бойко.


Відмітимо, що переважна більшість експертного середовища єдина в думці відносно тарифів. Зокрема, є припущення, що до 1 жовтня цього року тарифи будуть відкориговані у бік підвищення.


По матеріалах: Слово і Справа


За матеріалами chp.com.ua


04.09.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua