Логін:
Пароль:
 


Архів подій

Курс НБУ








Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области



Агентство Промышленных Новостей

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
 

українською мовою / на русском языке

Консультація для підприємця-єдинника:копійки в обліку та звіті

 
 
Наказом Мінфіну від 15.12.2011 р. № 1637 затверджено Порядок ведення книги обліку доходів платників єдиного податку першої та другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість. Але у Порядку невимовно, як відображати кошти в книзі - в гривнях з копійками або без копійок. При цьому за неповне оприбуткування готівкових коштів законодавством встановлені штрафи у п'ятикратному розмірі неоприбуткованої суми, пише Приватний підприємець.


Редакція «Приватного підприємця» звернулася до Мінфіну з наступними питаннями:


1. Чи може застосовуватися штраф за неповне оприбуткування коштів до платника єдиного податку, якщо він отримає готівковий дохід в сумі 1 000 грн. 44 коп., А в книгу запише тільки 1000 грн.? Як відображати кошти в книзі - в гривнях з копійками або без них?


2. Чи не буде згодом відображення в декларації суми 215 грн. класифіковано як сплата єдиного податку не в повному обсязі (недоплата 40 коп.)? Чи можна в декларації вказувати авансові внески без округлення - в гривнях з копійками?


Роз'яснення Міністерства, а також наші рекомендації щодо відображення в декларації округлених до гривень сум нарахованих авансових внесків читайте у 15-му номері «Приватного підприємця», який вийде друком 9 серпня.


За матеріалами chp.com.ua


03.08.2012
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 


Радіо On-Line

Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта