Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Консультують фахівці Запорізької обласної федерації роботодавців

 
 
Важливі новації по ЄСВ

Законом від 3 жовтня 2017 р. №2148-УІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесені зміни до системи пенсійного страхування та до Законів «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Зокрема, відповідно до внесених змін, на працедавців та застрахованих осіб очікують такі важливі новації:

Максимальна база нарахування ЄСВ

З 01.01.2018 р. збільшена максимальна база нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) і становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати замість 25 розмірів прожиткового мінімуму. Тобто якщо мінімальна заробітна плата буде встановлена у розмірі 3723,0 грн., то максимальна база для нарахування ЄСВ становитиме 55845,0 грн. (3723,0 х15),а не 44050,0 грн. (1762,0х25).

Члени фермерського господарства зобов’язані сплачувати ЄСВ

З 01.01.2018 р. платниками ЄСВ також будуть і члени фермерського господарства (у разі, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах). В поточному році зазначена категорія осіб сплачує ЄСВ на добровільних засадах шляхом укладення договору добровільного страхування.

Хто не платитиме ЄСВ

У разі якщо фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) і члени фермерського господарства отримують пенсію за віком, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст.26 Закону про пенсійне страхування, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄСВ за себе(з 01.01.2018р.).

Для платників єдиного податку збільшено ставку ЄСВ

- З 01.01.2018 р. - ФОП – платники єдиного податку першої групи будуть сплачувати ЄСВ у розмірі не менше мінімального страхового внеску, тобто вони втрачають право на сплату 0,5 мінімального страхового внеску. У разі, якщо мінімальна заробітна плата буде встановлена у розмірі 3723,0 грн., платники єдиного податку першої групи, будуть сплачувати мінімальний страховий внесок у розмірі 819,06 грн.(3723,0х22%), як і інші ФОП.

Нові терміни сплати ЄСВ

Фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства сплачуватимуть ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується такий внесок.


Нагадаємо, 30 листопада, в Запорізькій обласній федерації роботодавців відбувся перший консультативний прийом. Порушувалось чимало різних питань, як відвідувачами, що прийшли на прийом, так й телефоном.

Відтепер консультації в Запорізькій обласній федерації роботодавців будуть проводитись постійно – на актуальні теми. Слідкуйте за нашими оголошеннями.


Потенціал Інформ


01.12.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua