Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

На Запоріжжі першу дорогу з рідкого скла збудують у Вільнянську

 
 
Перший кілометр автошляху з бетону, виготовленого із застосуванням рідкого скла, проляже вулицею Металістів, що у Вільнянську.

Спорудити проїждже полотно автошляху за унікальною технологією з бетону, виготовленого із застосуванням рідкого скла, на вулиці Металістів запропонувала міський голова Наталя Мусієнко сьогодні, 17 липня, під час робочої поїздки фахівців ЗОСППР "Потенціал" на чолі з президентом Олександром Головком до Вільнянська.

За словами Наталії Мусієнко, ця вулиця проблемна. Дорогу неодноразово ремонтували. Свого часу, робили з асфальту, потім засипали щебенем. Проте, проблему так й не вирішили. За кожним проїздом автомобіля, слідом піднімається стовп пилюки, на що скаржаться мешканці будинків, розташованих вздовж дороги.

Голова Правління – генеральний директор ПрАТ "Запоріжсклофлюс" Микола Осипов, який брав участь у цій поїздці до Вільнянська, пояснив, що очолюване ним підприємство - є найбільшим в Україні і єдиним виробником силікату натрію, з якого готують рідке скло, як наливом, так і фасоване. Саме на заводі й було запропоновано виробляти бетон для будівництва проїжджих полотен автошляхів за унікальною технологією – із застосуванням рідкого скла, у співвідношенні 8-12 відсотків до суміші. Це, перш за все, здешевлює бетон на 15 відсотків, значно скорочує строки застигання – треба не 28, а три-чотири дні, та збільшує строк стійкості бетонного покриття – до 14 років, мало того, майже унеможливлює знос шин. Це було підтверджено науково-дослідним випробуванням, проведеного київськими науковцями.

На засіданні Ради промисловців ЗОСППР "Потенціал" було запропоновано виробляти бетон з рідкого скла для будівельних об'єктів області та Запоріжжя. Наразі висновки та свої пропозиції з цього питання готують проектувальники, виробники бетону та будівельники. Зокрема, для розробки проектно-кошторисної документації треба спорудити кілометр такої бетонної дороги, на що й зголосились вільнянці.

Деталі цього "експерименту" обговорювались в кабінеті міського голови за участю керівників місцевих підприємств та народних обранців. Завершилась ця зустріч виїздом її учасників на вулицю Металістів. Найближчим часом тут розпочнуться будівельні роботи.


Потенціал Інформ


17.07.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua