Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

На Запоріжжі в денну спеку обмежили рух великовагового транспорту

 
 
На автошляхах Запорізького краю в денну спеку заборонили рух фур загальною масою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь більше 7 тонн.

З метою збереження дорожнього покриття автомобільних доріг загального користування, обмеження для великогабаритних транспортних засобів запроваджені з початку червня, за умов підвищення температури повітря понад 25 градусів.

Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації.

"При температурі +28 ºС дорожнє покриття нагрівається до +40-42 С. У результаті погіршуються його міцнісні характеристики. Відповідно рух великовагового транспорту за таких умов спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна", - йдеться у повідомленні на сайті Запорізької облдержадміністрації.

Контролюватимуть виконання вимог обласні управління Укртрансбезпеки та патрульної поліції. Крім того, інформаційні пано та дорожні знаки доручено установити облавтодору. Також визначені й стоянки відстою великовагових транспортних засобів на період дії обмеження руху на автодорогах загального користування області:

а/д М-18 Харків - Сімферополь - Алушта – Ялта: км 256, границя області; км 263, с. Петромихайлівка; км 274, с. Михайлівка; км 329, с. Кам’янське; км 342, м. Василівка; км 348, с. Зелений Гай;км 416, м. Мелітополь; км 431, смт Якимівка; км 459, границя області;

а/д М-14 Одеса - Мелітополь – Новоазовськ: км 409, с. Чорноземне; км 492, 2 с. Володимірівка; км 528, м. Приморськ; км 556, с. Луначарське; км 573, с. Осипенко; км 578, с. Осипенко; км 599, с. Червоне Поле; км 602, границя області;

а/д Н-08 Бориспіль - Дніпро –Запоріжжя: км 451, границя області; км 474, м. Запоріжжя;

а/д Н-15 Запоріжжя – Донецьк: км 40, с. Михайло-Лукашеве;

км 66, смт Новомиколаївка.


Втім, заборона руху великовагового транспорту в спекотну пору – не тільки врятує автошляхи від руйнування. Як вважає Екологічна рада Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал", у Запоріжжі та інших населених пунктах – це у певній мірі й вирішення питання охорони довколишнього середовища. Зокрема, за даними обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я, у Запоріжжі від 40 до 50 відсотків шкідливих речовин у повітрі – це викиди автотранспорту. Це особливо небезпечно у літню спекотну пору для мешканців житлових масивів, особливо поблизу набережної автомагістралі обласного центру, що давно перетворилася на транзитну для вантажівок зі всієї країни. Великогабаритні фури не тільки забруднюють повітря та розбивають дороги міста. Через шалений рух транзитного транспорту через Запоріжжя руйнується й автошляхова конструкція греблі Дніпрогесу. Про це ЗОСППР "Потенціал" поінформував голову облдержадміністрації, мера міста та ГУ НП України в Запорізькій області.


Потенціал Інформ


05.06.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua