Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

На Запоріжжі визначать землекористувачів, що ухиляються від сплати податку

 
 
Проблему щодо ухиляння від сплати податків, через що місцеві бюджети недораховують певних коштів, порушили представники агропромислового комплексу на засіданні профільної групи Запорізької обласної федерації роботодавців. Листовно вони звернулись до голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, який розпорядився створити робочу групу з представників відповідних структур, в тому числі й ЗОСППР «Потенціал», що ініціював її створення.

28 листопада в облдержадміністрації відбулося засідання цієї робочої групи з опрацювання питань щодо внесення змін до податкового законодавства у зв’язку з нерівномірним податковим навантаженням на користувачів земельних ділянок та неотримання місцевими бюджетами податку на доходи з фізичних осіб за оренду паїв. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін.

У засіданні взяли участь представники Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», а також фахівці юридичного відділу апарату облдержадміністрації, департаментів фінансів та агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головного управління державної фіскальної служби в Запорізькій області та представники сільгосптоваровиробників.

Учасники заходу обговорили питання нерівномірного навантаження на користувачів земельних ділянок, які використовують землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, та проблеми не отримання місцевими бюджетами податку на доходи фізичних осіб за оренду паїв.

За рішенням робочої групи, Департаменту агропромислового розвитку, з урахуванням інформації Головного управління Державної фіскальної служби та Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, буде проведено аналіз структури платників податків громадян – власників земельних часток (паїв), які уклали договори оренди з сільськогосподарськими підприємствами, які самостійно використовують її, та особистих селянських господарств, площі земельних ділянок та сум надходжень до бюджету у формі податків. На основі цього будуть напрацьовані пропозиції.

З метою рівномірного податкового навантаження на суб’єктів господарювання аграрного сектору економіки та виведення з тіні недобросовісних товаровиробників робоча група планує звернутися до народних депутатів України.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


29.11.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua