Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

Нардеп Петро Ванат: Актуальність прийняття нових законів, що регулюють ринок металобрухту, диктує дефіцит вторсировини для внутрішнього споживання

 
 
Попереджаючи дефіцит металобрухту на внутрішньому ринку Петро Ванат, в співавторстві з іншими нардепами, ще 2 лютого вніс законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об'єктів інфраструктури.


Ще один законопроект «Про митний тариф України» також стосується дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку. Метою прийняття законопроекту є оперативна ліквідація дефіциту брухту чорних металів. Законопроектом вносяться зміни до розділу 4 Митного тарифу України, затвердженого Законом України «Про Митний тариф України», якими встановлюється нульова ставка ввізного мита на відходи та брухт чорних металів.


Сьогодні, за повідомленням порталу steelland.ру, який посилається на Інтерпайп, за підсумками січня-лютого заготівля металобрухту в Україні опустилася нижче рівня потреби внутрішнього ринку


Згідно з даними галузевого об'єднання підприємств «Металургпром», лому чорних металів в лютому 2016 року в Україні опинилася на 23 відсотки нижче потреби металургійних заводів в цій сировині. За лютий було зібрано 181 тис. тонн брухту, в той час як розрахункова потреба перевищила 234 тис. тонн. Дефіцит металобрухту досяг 53 тис. тонн.


За підсумками двох місяців з початку 2016 року встановлено десятирічний антирекорд - заготовлено 344 тис. Тонн металобрухту, що на 43 відсотки менше показника аналогічного періоду минулого року (АППГ) і на 53 відсотки менше, ніж за січень-лютий 2014 року.


Найбільший споживач брухту чорних металів електрометалургійна компанія «Інтерпайп-Сталь» переглянула раніше даний прогноз по заготівлі брухту в Україні з 3,6 - 3,9 мільйона до 2,6 - 2,9 мільйона тонн, зменшивши його відразу на мільйон тонн.


У компанії відзначили, що на тлі того, що відбувається, Міністерство економічного розвитку і торгівлі затвердило Баланс металобрухту на 2016 рік, в якому закладено показник заготівлі металобрухту 4,6 мільйона тонн.


«Поява цього обсягу викликає подив», - заявили в Інтерпайп.


"Після аналітики вже всі бачать актуальність прийняття внесених законів, що регулюють ринок металобрухту, щоб прибрати дефіцит вторсировини для внутрішнього споживання" - заявив Петро Ванат


За матеріалами www.steelland.ru


04.03.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта