Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Народний депутат України Петро Ванат активно виступає за розвиток соціального діалогу в Запорізькій області

 
 
14 вересня в Запорізькій обласній федерації роботодавців відбулося засідання круглого столу з питань розвитку соціального діалогу в області, в якому взяли участь народний депутат України Ванат П.М., заступник голови Запорізької облдержадміністрації Гугнін Є.А., голова Запорізької обласної ради профспілок Сластьон В.М., представники провідних вищих навчальних закладів області.

Як зазначив Петро Ванат - "Соціальний діалог - перевірений інструмент політики сучасних правових демократичних держав, що розвивають національну соціально орієнтовану ринкову економіку, спрямовану на реальне забезпечення стабільного високого життєвого рівня населення.

Соціальний діалог - надає можливість великим групам суспільства брати участь у процесі формулювання та прийняття рішень стосовно соціально-економічної політики, та є процесом узгодження напрямків розвитку території.

Одже процес соціального діалогу - це пошук його учасниками адекватних засобів досягнення соціально-значущих цілей на основі спільної зацікавленості в позитивному результаті, а це роботодавці, наймані працівники через профспілки та місцева влада. Головним інструментом для опрацювання збалансованих рішень, запобігання суспільним конфліктам, забезпечення соціальної стабільності є обласна тристороння соціально-економічна рада".

Едуард Гугнін зробив акцент - що "децентралізація влади також потребує удосконалення у веденні соціального діалогу в об’єднаних територіальних громадах. Юридично шість об’єднаних територіальних громад, що працюють у поточному році вже не входять до складу районів, де сформовані Сторони соціального діалогу. Виникає проблема щодо застосування норм Генеральної та територіальних угод до суб’єктів розташованих на цих територіях і багато ін. проблем."

Сластьон В.М. у своєму виступі зазначив на соціальному захисті, зростанні заробітної плати та щодо соціального діалогу -який повинен вести на всіх рівнях в області.

За підсумками обговорення проблем соціального діалогу на територіальному рівні Петро Ванат зазначив, що в цьому році закінчується дія тристоронньої регіональної угоди і прийнято рішення про розробку нової територіальної угоди, яка уже буде базуватися на базі Генеральної угоди та у зв'язку з децентралізацією влади повинна врахувати нові можливості, нові труднощі.

На базі територіальної (регіональної) угоди будуть укладатися угоди на рівні районів, міст тощо.

Для чого спільно роботодавці з владою та профспілками за участю науковців області проведуть навчання для представників районних та місцевих учасників соціального діалогу.


Потенціал Інформ


15.09.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта