Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Олександр Головко: Охорона праці – це також й екологічна безпека

 
 
Збори профспілкового активу Запорізької області "Безпека праці – від 100-річчя профспілкового досвіду до європейських стандартів" відбулись сьогодні, 18 травня.

В урочистостях з нагоди 100-річчя утворення технічної інспекції праці профспілок взяли участь ветерани та працівники служби охорони праці, представники обласної та міської влади, лідери профспілок та громадських організацій. За сумлінну працю найкращим з них була оголошена подяка, вручені грамотами та почесні відзнаки. Зокрема, Запорізька обласна федерація роботодавців нагородила Почесними грамотами: голову облпрофради Віктора Сластьона за багаторічну активну роботу, принципову позицію у вирішенні питань охорони праці, відстоюванні законних прав на безпечні умови праці, сприянні формуванню здорового виробничого середовища, мінімізації ризиків травматизму, професійної захворюваності, а також ректора Таврійського державного агротехнічного університету Володимира Кюрчева за високу якість теоретичної та практичної підготовки студентів за спеціальністю "Цивільна безпека" (освітній рівень бакалавр, магістр), сприяння їх конкурентоспроможності, відповідності вимогам ринку праці.

Почесні грамоти вручив та привітав учасників зборів профспілкового активу Голова Ради Запорізької обласної федерації роботодавців, Президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" Олександр Головко.

Зважаючи на сторічну історію інспекції, починаючи з часів Олександрівська (нині Запоріжжя) та до наших днів індустріального Запорізького краю, діяльність технічної інспекції праці була й залишається актуальною, наголосив у привітальному слові Олександр Головко. Охорона праці визначена домінуючою у тристоронній угоді між профспілками, Запорізьким обласним союзом промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" та місцевою владою.

За словами Олександра Головка, для Запорізького краю охорона праці – це також й дотримання природоохоронних стандартів, створення належних та безпечних умов не тільки для роботи працівників підприємств, але й для життя мешканців довколишніх із заводами територій. Тому тут треба віддати належне екологічним новаціям.




"Питання техніки безпеки та вирішення соціальних проблем взаємопов’язані. Одним з напрямків цієї роботи є екологічна безпека. Тут належить відзначити наші підприємства, що докладають чималих зусиль у вирішенні екологічних проблем. Приміром, комбінат "Запоріжсталь", що запровадив інноваційні технології з очистки тощо. Велику роботу в цьому плані зробив "Укрграфіт", де запроваджені найсучасніші технології, що поліпшують й умови роботи, й екологічну безпеку у Запоріжжі. Належну роботу в цьому плані веде "Дніпроспесталь". Й таких підприємств багато. Тому що це один з основних напрямків, що стосується як роботодавці, так й містян. Тож, робота в цьому напрямку не закінчується, постійно ставить нові завдання", - наголосив Олександр Головко.

Він побажав інспекторам охорони праці подальших успіхів в роботі, не зупинятись на досягнутому, здоров’я та благополуччя.


Потенціал Інформ


18.05.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua