Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Питання ресурсозбереження та енергоефективності - в центрі уваги народного депутата України Петра Ваната

 
 
30 листопада, у конференц-залі готелю «Інтурист», за сприяння Президента ЗОСППР «Потенціал», народного депутата України Петра Ваната, відбулася конференція «ПІДВИЩЕННЯ РЕСУРСОЕФЕКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ЗАПОРІЗЬКОГО РЕГІОНУ: ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПРОЕКТУ ЮНІДО».

Петро Ванат вважає, що в даний час значення впровадження ресурсоефективних енергозберігаючих технологій на підприємствах України важко переоцінити. Для великих промислових і агропромислових підприємств, малого та середнього бізнесу, зниження енергоємності виробництва продукції сприяє підвищенню конкурентоспроможності українських підприємств на внутрішньому і зовнішньому ринках.

В житлово-побутової сфері впровадження енергозберігаючих технологій дозволить оптимізувати витрати на виробництво теплової та електричної енергії, що в свою чергу дасть можливість зупинити зростання тарифів на комунальні послуги.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся народний депутат України Олександр Романовський, який зазначив, що у зв'язку зі складною енергетичною ситуацією і необхідністю впровадження заходів з енергозбереження, Урядом була розроблена «Державна цільова економічна програма фінансування заходів енергоефективності та розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива».

Відповідно до цієї програми, станом на листопад 2016р. видано понад 150 тис. так званих “теплих" кредитів на суму понад 2,5 млрд. грн., якими охоплено більше 185 тис. українських родин.

Суть проекту ЮНІДО полягає у виявленні на підприємствах економічно та технологічно недоцільних витрат енергії, матеріалів, води, зменшені викидів і стоків без зниження обсягів виробництва, підготовці технічних рішень для підняття конкурентоздатності підприємств і розробці бізнес - плану для їх реалізації за допомогою міжнародних фінансових структур.

Народні депутати Петро Ванат та Олександр Романовський впевнені, що керівникам запорізьких підприємств треба сміливіше впроваджувати сучасні інноваційні ресурсозберігаючі та енергоефективні технології, що дозволить їм бути в одному ряду з підприємствами найбільш розвинених країн і поставляти свою продукцію на ринки цих країн, створюючи нові робочі місця і сприяючи соціально-економічному розвитку регіону.


Потенціал Інформ


01.12.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта