Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Покровський ярмарок – зустріч минулого та сьогодення

 
 
Традиція проводити ярмарок на день Покрови існує з давніх часів: на це свято у місто Олександрівськ приїздили торгові люди зі всього уїзду, щоб показати свої досягнення у ремеслах, овочеводстві, садоводстві та скотарстві. Останні десятиріччя Покровський ярмарок присвячується Дню міста Запоріжжя, але ж сюди з районів області теж їдуть сільгоспвиробники, привозять для городян та гостей мясо, крупи, овочі, фрукти, мед.

Цього року у святі взяли участь більше 100 тисяч чоловік, 350 підприємств регіону, на 170 машинах привезли сільгосппродукти: все розташувалося на Набережній магістралі в багатокілометровій череді вздовж Дніпра. Кожен район і міста, і області підготував театралізоване привітання-візитку.

На каскаді фонтанів «Веселка» відбулося урочисте відкриття Дня міста. Перед запоріжцями виступили голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль та перший заступник Обласної ради Єгор Семенков, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, почесні гості та народний депутат України Петро Ванат.

- Дорогі земляки, дорогі і шановані усім світом запоріжці! Сьогодні вкотре ми визначаємо день народження нашого славного міста. Місто, корні якого уходять в далеку давнину і, як ви знаєте, острів Хортиця – серце нашого міста, згадується в давніх і прадавніх письменах. Острів Хортиця пам’ятає таких визначних особистостей, як Богдан Хмельницькій, Іван Сірко, Байда Вишневецький. Наше місто було і є центром духовного і промислового розвитку України, взірцем індустріалізації в країні. Сьогодні місто разом з областю є форпостом захисту незалежності нашої України, і все це роблять люди, мешканці міста Запоріжжя. Я шаную вас і вам щиро дякую за вашу працю, відданість справі, любов до рідного міста. Я бажаю вам добра, щастя та добробуту — зазначив Петро Ванат.

У великій концертній програмі взяли участь найкращі художні колективи регіону та професійні виконавці. Під час ярмарку запоріжці встановили новий національний рекорд: на двохметровій сковороді було підсмажено 2500 куриних крилець, якими поласували всі бажаючи. У Вознесенському парку городяни мали змого побачити унікальні скульптурні композиції із квітів.

Покровський ярмарок подарував всім незабутні враження та гарний настрій.


Потенціал Інформ


10.10.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта