Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Правила електробезпеки для дітей

 
 
У переддень осінніх канікул ВАТ «Запоріжжяобленерго» настійно просить батьків школярів нагадати дітям про необхідність дотримання правил електробезпеки:


· Перше, що необхідно запам'ятати: ніколи і ні за яких обставин касатися обірваного дроту не можна!

· Друге - підходити до лежачого на землі проводу на віддаль ближче 12 метрів - смертельно-небезпечно. Якщо, не помітивши, Ви випадково опинилися ближче, негайно поставте ноги разом і вибирайтеся на безпечну відстань стрибками на зведених разом ногах. Якщо Ви будете просто йти звичайним кроком або бігти, Ви можете потрапити під так зване «крокові напругу» і з дуже великим ступенем імовірності бути травмованим електрострумом. Запам'ятайте: краще декілька секунд виглядати смішним і залишитися живим, ніж загинути або на все життя залишитися інвалідом!

· Ніколи і ні при яких обставинах не забирайтеся в трансформаторні підстанції. Спроба пограти в них може закінчитися смертю.

· Наступне попередження для любителів лазити по деревах. Пам'ятайте: дерева, що ростуть біля ліній електропередач, є провідником електроенергії. Під час дощу ймовірність, забравшись на дерево, потрапити під напругу наближається до 100%.

· Смертельно небезпечні так само будь-які спроби втручання в роботу побутових електроприладів. Якщо у Вас в квартирі перегоріла лампочка, будь ласка, не намагайтеся замінити її самостійно. У момент, коли Ви вкручують лампу в патрон, хтось може увійти в кімнату і машинально включити світло. Результат, швидше за все, виявиться плачевним.

· Не намагайтеся так само самостійно лагодити вийшли з ладу електроприлади, навіть якщо припускаєте, що за згорілий електрочайник вас покарають батьки.

Спроба відремонтувати прилад, ціною в кілька десятків гривень, може коштувати Вам життя. А Ваше життя для ваших близьких набагато дорожче будь-яких електроприладів.

· І, нарешті, якщо Ви побачили, що з іншою людиною трапилася біда: він потрапив під напругу і не може самостійно звільнитися, ні в якому разі не намагайтеся схопити його руками або руками скинути дріт!

· І ще одне: хто б Вам не запропонував «заробити» взявши участь у розкраданні проводів, ні в якому разі не погоджуйтеся. Навіть, якщо це добре знайомий Вам людина і просить про допомогу під приводом того, що сам він менш спритний і на опору так, як ви не зможе забратися. Знайте - ця людина Вам не друг: граючи на Вашому самолюбстві, він валить ваше життя небезпеці заради власної наживи.


За матеріалами www.zoe.com.ua


21.10.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua