Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Програма розвитку освіти Запорізької області орієнтована на європейський рівень

 
 
Під час брифінгу щодо створення інформаційного простору для популяризації теми освіти упродовж життя для жителів області заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін поінформував про роботу над проектом Програми розвитку освіти Запорізької області на 2018-2022 роки.


У наступному році завершується реалізації Програми розвитку освіти Запорізької області на 2013-2017 роки, яка спрямована на розвиток освітньої мережі навчальних закладів усіх типів та форм власності. Тому Департаментом освіти і науки облдержадміністрації за підтримки Запорізької обласної ради прийнято рішення спільно з представниками вищих навчальних закладів області розпочати розроблення наукового обгрунтування пропозицій до Програми розвитку освіти Запорізької області на 2018-2022 роки з урахуванням умов сьогодення.


- Закон «Про освіту» буде розглядатись у Верховній Раді. Очікується, що у 2018 році ми вперше перейдемо на 12-річну систему середньої освіти. Тому всі реформи в системі освіти спрямовані на європейський рівень та розвиток. Розробка стратегії – це певний проект розвитку системи освіти. Наразі час змін та реформ, ці зміни стосуються також і системи освіти. На сьогодні триває реформування інтернатної системи, середньої та вищої школи. Освітній простір необхідно оптимізувати для того, щоб жителі області могли отримувати якісні та ефективні освітні послуги, також потрібно враховувати спроможності та потенціал запорізьких закладів освіти, вирішувати нагальні проблеми та розробити стратегію регіонального розвитку, - зазначив Едуард Гугнін.


- Наша обласна програма розвитку освіти безпосередньо повинна включати аспекти і стратегії розвитку регіону, а також усі зміни в нормативно-правових документах, включати нові підходи, структуру щодо реалізації освіти в цілому. Однією з основних цілей розвитку регіону є створення робочих місць і зростання доходів населення. У зв'язку із закриттям промислових підприємств загострилася проблема соціально-економічного розвитку міста та безробіття. Аргументовано, що визначальним фактором розвитку і конкурентоспроможності міста стає система освіти, в тому числі і дорослих людей. Гарним прикладом служить вступ м. Мелітополь до Глобальної мережі міст, що навчаються, що сприятиме взаємонавчанню, знайомству з кращими світовими практиками та міжнародним досвідом міст, що навчаються. До цього досвіду ми плануємо залучити всі передові вузи області, - підкреслила директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Тетяна Озерова.


До створення програми розвитку освіти залучено колектив Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, який ініціював розробку наукового проекту «Розробка концепції регіону, що навчається, як підгрунття ефективної регіональної освітньої політики (на прикладі Запорізької області)». Проект отримав підтримку Міністерства освіти і науки України та передбачає виявлення культурно-освітніх потреб жителів Запорізької області; підвищення рівня компетентності провайдерів освітніх послуг у сфері формальної та неформальної освіти дорослих; подальший розвиток регіонального освітнього порталу; розробку та експериментальну перевірку Концепції регіону, що навчається.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


17.05.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua