Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Ради підприємців ЗОСППР «Потенціал» розглянула проблемні питання щодо оплати за тепло

 
 
На засіданні Ради підприємців ЗОСППР «Потенціал» були порушені проблемні питання суб’єктів господарювання щодо впровадження Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Про стан справ та шляхи вирішення проблеми, що виникла через упереджене рішення міськвиконкому щодо оплати за тепло та змусило підприємців, здебільшого представників малого та середнього бізнесу міста, протестувати 3 січня та домогтися призупинення його дії, доповідав президент ЗОСППР «Потенціал» Олександр Головко.

В обговоренні цього питання взяв участь народний депутат України Олександр Романовський.

Проаналізувавши закон та зважаючи на пояснювальний лист його автора - народного депутата України Альони Бабак, Рада підприємців ЗОСППР «Потенціал» вирішила запропонувати міськвиконкому скасувати своє рішення щодо нового порядку розподілу обсягів теплової енергії між житловими і нежитловими приміщеннями в багатоквартирних будинках. Справа в тому, що закон так - був проголосований Верховною Радою, але того, щоб він набрав чинності, як зауважив Олександр Романовський, відводиться ще півроку для напрацювання нормативно-правових актів, відповідно до нового закону. Про те, що запорізький міськвиконком прийняв упереджене рішення, наголошує у листі й Альона Бабак, бо не мав ніяких підстав запроваджувати новий порядок оплати за тепло без відповідних методик, розроблених та затверджених кабміном.

Крім того, порядок комерційного обліку теплової енергії має ґрунтуватись винятково на показниках лічильників у нежитлових приміщеннях та квартирах мешканців багатоповерхівок, а не навпаки, як це сталося у Запоріжжі, коли бізнесменів, власників нежитлових приміщень у багатоповерхівках, що «відрізали» батареї та відмовилися від послуг міськтепломережі, за новим порядком міськвиконкому намагались змусити платити за послуги, що вони не отримували.

Листи з висновками щодо вирішення цієї проблеми, окрім міськради, Рада підприємців ЗОСППР «Потенціал» направила до кабміну та авторові закону.

Нагадаємо, через новий порядок оплати за тепло, запроваджений за рішенням міськвиконкому, суми в платіжках власників нежитлових приміщень непомірно зросли. Представники малого та середнього бізнесу, підприємства та офіси яких розміщені в підвалах та на перших поверхах житлових багатоповерхівок, отримали рахунки за опалення у листопаді удвічі-тричі більші, аніж раніше, із сумами від 4 до 15 тисяч, а дехто навіть на 35 тисяч гривень. Причому, переважна їхня більшість відмовились від центрального опалення, «відрізали» батареї та перейшли на електричні обігрівачі. А від тих, хто сплачує за теплову енергію за лічильниками, комунальники відмовились приймати показники, мовляв, вартість оплати за тепло тепер визначають за власною схемою. Власне, це й стало причиною протесту підприємців 3 січня.

Зважаючи на вимоги підприємців, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк призупинив рішення виконкому міської ради, а також доручив перерахувати оплату за тепло в поточному опалювальному сезоні. Крім того, за роз’ясненнями місто звернулось до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.


Потенціал Інформ


10.01.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua