Логін:
Пароль:
 


Архів подій

Курс НБУ








Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области



Агентство Промышленных Новостей

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
 

українською мовою / на русском языке

Старовинні монети, визнані культурними цінностями, не поповнять приватну колекцію

 
 
Митниками припинена незаконна спроба вивезення за межі митної території України старовинних монет.

В ході здійснення митного контролю особистих речей та багажу одного з громадян, що відлітав з міжнародного аеропорту до Російської Федерації, виявлено не задекларовані в установленому порядку 6 старовинних монет Російської Імперії різних номіналів 1853 – 1914 років випуску. За даним фактом складений протокол про порушення митних правил за ст. 340 Митного кодексу України – «Недекларування товарів», а монети вилучені та передані на зберігання банківській установі.

В подальшому в ході провадження по справі була призначена мистецтвознавча експертиза, якою підтверджено, що зазначені монети представляють історичну та культурну цінність. На даний час, по даній справі здійснюється провадження, матеріали якої після здійснення всіх необхідних процесуальних дій, в найкоротший термін будуть передані на розгляд суду для прийняття відповідного рішення.

Треба підкреслити, що попередження та припинення незаконного вивозу з України культурних цінностей є одним з важливих напрямів правоохоронної роботи митниці, який забезпечує збереження культурного надбання нашого народу.


За матеріалами www.customs.gov.ua


08.02.2011
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 


Радіо On-Line


Читайте нас на FACEBOOK
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта