Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

Території створюють штаби для роботи в осінньо-зимовий період

 
 
Розпорядженням голови облдержадміністрації створено обласний штаб для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2015/2016 років, який очолив перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.


Документом зобов’язано голів районних державних адміністрацій, а також запропоновано міським головам міст обласного значення створити відповідні територіальні штаби до 1 грудня 2015 року.


Серед першочергових завдань органів місцевої влади - опрацювати схеми закріплення за підприємствами, організаціями, установами та закладами ділянок тротуарів, вулиць та доріг у населених пунктах з метою забезпечення їх своєчасного очищення від снігових заметів, льоду, застосування сипучих матеріалів, прибирання бурульок з дахів будівель; уточнити перелік техніки, що залучається для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов чи надзвичайних ситуацій, та укласти договори з суб’єктами господарювання щодо її залучення; забезпечити фінансування заходів щодо створення матеріальних резервів, достатніх для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов (надзвичайних ситуацій); у разі необхідності забезпечити роботу визначених пунктів обігріву та харчування, у тому числі в місцях відстою великовантажної техніки.


Крім цього, Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації доручено забезпечити своєчасне доведення інформації до автоперевізників області про закриття ділянок автодоріг; своєчасно інформувати обласний штаб про припинення руху пасажирського транспорту в населених пунктах та на автошляхах області у зв’язку з погіршенням погодних умов.


На Департамент житлово-комунального господарства та будівництва ОДА покладається забезпечення координації дій з підготовки комунальними підприємствами снігозбиральної техніки, запасів зимових видів паливно-мастильних та інших матеріалів, вулично-дорожньої мережі населених пунктів області до роботи в зимових умовах; оперативне реагування та вжиття дієвих заходів у разі виникнення аварійних ситуацій на комунальних мережах та дорогах.


У сфері відповідальності Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації - забезпечення безперервної роботи лікувально-профілактичних закладів; підготовка пунктів обігріву в лікувально-профілактичних закладах області та забезпечення їх необхідними лікарськими засобами та виробами медичного призначення; забезпечення закладів охорони здоров’я необхідним резервом лікарських засобів, виробів медичного призначення імунобіологічних, діагностичних, дезінфекційних препаратів на випадок виникнення надзвичайної ситуації.


У разі виникнення надзвичайної ситуації координацію діяльності обласного штабу покладено на Департамент з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.


Крім цього, Департамент у цілодобовому режимі здійснюватиме підготовку вихідних даних для роботи обласного штабу; збір, накопичення, обробку інформації, її аналіз та узагальнення стану справ з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов (надзвичайної ситуації); щоденно інформуватиме керівництво облдержадміністрації про стан виконання заходів з ліквідації наслідків несприятливих погодних умов (надзвичайної ситуації).


За матеріалами www.zoda.gov.ua


11.11.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта