Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У Бердянському порту компанією «Агрія» запроваджено сучасне перезавантаження та відправка зернових на експорт

 
 
У Бердянському морському торговому порту в грудні стивідорна компанія «Агрія» розпочала перезавантажувати зерно на судна. Введений в експлуатацію перший її комплекс, спроможний вмістити 100 тисяч тонн зернових, або іншої хлібної продукції. Проектом передбачено ще три таких, всього буде чотири.

Комплекс, площею три гектари, розташований в дуже вигідному місці. З трьох сторін оточений портом. Це дуже зручно. Тут буде вестись перезавантаження зерна на судна не тільки з автомобілів, а також із залізничного транспорту. Для цього прокладено 173 метри залізничної колії з найсучаснішим обладнанням, що дозволить кожен вагон розвантажувати за півгодини. Збудована на терміналі й лабораторія, обладнання якої отримало міжнародний сертифікат. «Тут ми можемо належно визначати якість зерна та продуктів його переробки. Обладнання сучасне, як вітчизняного виробництва, так й зарубіжного. Розраховане на дуже велику потужність. Приміром, вміст білка визначатимемо експрес-методом, оперативно на «Супнір2720», що цілком відповідає нашим параметрам, а отже постачальники не будуть довго чекати, що вельми важливо», - розповідає завідувачка лабораторії Наталія Солодка.

Комплекс високомеханізований. За технологічним рівнем не поступиться тим, що є в портах Чорного моря. Подібний, щоправда, частково діє в Маріупольському порту. Хоча, на відміну від маріупольського, у Бердянську технологією передбачена не тільки механізоване розвантаження та подальше завантаження на судна, але й чіткий сучасний облік, як за якістю, так й за кількістю того, що експортується. Крім того, інтенсивність, що від двох, в окремих випадках до трьох, вища. Адже, чим довше стоїть судно під завантаженням, тим більше треба платити судновласнику. Тобто, чим менше інтенсивність, тим менше отримує виробник сільгосппродукції. Інтенсивність бердянського нововведеного терміналу битиме рекорди – завантажуватиме сотню тонн зернових на добу.

У грудні був введений в експлуатацію один з чотирьох запланованих комплексів зернового терміналу «Агрія». Перше завантаження зерна тривало з 14 грудня по 25 грудня. Зерном навантажували судно «Abdullatif», що під прапором Belize. «Не зважаючи на мінливу погоду і велику кількість опадів за ці два тижні, працівники Зернового терміналу «Агрія» використовували максимально ефективно кожну хвилину і оперативно вантажили судно», - з вдячністю зауважив капітан судна.

Тож, комплекс стивідорної компанії «Агрія», спорудження якого було інвестоване за сприяння Бердянського союзу промисловців, підприємців і роботодавців, суттєво осучаснив перезавантаження та відправку на експорт зернових з Бердянського морського торгового порту.

Потенціал Інформ


Потенціал Інформ


26.12.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua