Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У Запоріжжі Рада підприємців ЗОСППР “Потенціал" вважає обмеження продажу алкогольних напоїв незаконним

 
 
7 вересня відбулося засідання ради підприємців ЗОСППР “Потенціал". Головним питанням порядку денного стало обговорення рішення Запорізької міськради № 86 -2017-08-30 «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) на території м.Запоріжжя». Рада вважає це рішення незаконним і вимагатиме його скасування.

Як відомо, 30 серпня Запорізька міська рада вирішила заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у всіх закладах торгівлі, окрім закладів ресторанного господарства (кафе, бари, ресторани тощо), з 22 години до 12 години. Голова Запорізької обласної галузевої організації роботодавців в сфері торгівлі та послуг Надія Волкова підкреслила, що це рішення є незаконним й порушує права на рівну конкуренцію. Аналогічне рішення київської міськради (щоправда, там заборона була з 23.00 до 10.00) було скасоване господарським судом міста Києва за позовом Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, оскільки воно порушує Закон України «Про захист економічної конкуренції». Надія Волкова вважає, що таке рішення, до того ж, зменшить приблизно на 30 відсотків надходження до місцевого бюджету з продажу підакцизних товарів.

Рада підприємців ЗОСППР “Потенціал" вирішила винести питання на розгляд міської координаційної ради з розвитку підприємництва й вимагати скасування рішення. Для цього будуть підготовлені звернення до міської влади й правоохоронних органів.


Потенціал Інформ


08.09.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua