Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У Запоріжжі впроваджують кластерну модель соціального партнерства в умовах модернізації професійної освіти

 
 
Нещодавно в конференц-залі готелю "Інтурист" пройшла науково-практична конференція «Впровадження кластерної моделі соціального партнерства в умовах модернізації професійної освіти».

На меті організаторів, серед котрих активну позицію в питанні реформування освітньої системи займає ЗОСППР «Потенціал» та ЗОФР, стоїть актуалізація та популяризація ідей кластерного підходу на принципах соціального партнерства, узагальнення експериментальних досліджень академічного рівня з питань формування трудового потенціалу регіону, реформування мережі закладів ПТО в умовах модернізації освіти.

Перший доповідач конференції - Ліна Короткова, яка є керівником експериментального проекту, ознайомила присутніх з практичними аспектами впровадження кластерної моделі в освітню галузь Запоріжжя, та з ключовими питаннями розвитку освітньо-професійного кластеру.

Тетяна Озерова, директора Департаменту освіти та науки Запорізької обласної державної адміністрації, ознайомила учасників конференції з реальними цифрами виконання державного замовлення у всіх освітніх закладах Запорізької області. Нажаль, загальна тенденція невтішна, спостерігається недостатнє виконання плану державного замовлення ПТНЗ, при скороченні обсягів прийому абітурієнтів.

Учасникам конференції також була презентована модель системи професійної освіти м. Запоріжжя. В новий Центр, за галузевим спрямуванням будуть входити 18 ПТНЗ, та 4 ВНЗ I та II рівня акредитації. У регіональні багатопрофільні центри професійної освіти Запорізької області будуть входити 24 ПТНЗ та 3 ВНЗ I та II рівня акредитації

Директор Інституту професійно-технічної освіти НАПН України Валентина Радкевич - розпочала дискусію о науково-методичному супроводі підготовки фахівців в умовах освітньо-професійного кластеру. Обговорення кластерної моделі продовжив віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Запорожжя Дмитро Антонюк, який доповів о тенденціях розвитку професійної освіти в Україні, європейському досвіді у цьому питанні та ролі промислово-торгівельних палат у системі профтехосвіти Німеччини.

заступник директора з управління персоналом та соціальному розвитку ТОВ "ЗТМК" Людмила Василега торкнулася теми перших здобутків дуальної системи професійно-технічної освіти Запоріжжя, а віце-президент Запорізького обласного союзу промисловців та підприємців (роботодавців) «Потенціал» Анатолій Антоненко наголосив на тому що сучасний роботодавець хоче бачити у себе універсального робітника, який може перекривати будь-який фронт робот, наприклад на будуванні.

Попереду у керівників закладів системи профтехосвіти багато не тільки методичної роботи. Експеримент з кластеризаціі деяких учбових закладів Запоріжжя дав можливість зрозуміти реалії такої моделі розвитку профтехосвіти, сформував відправний пункт та вектор розвитку освітян в умовах реформування всієї системи освіти в Україні. Наразі, експеримент триває, попереду найцікавіше.


Потенціал Інформ


12.11.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта