Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У Запоріжжі з’явиться Почесний консул Республіки Болгарія

 
 
Запорізьку область відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Болгарія в Україні пан Красімір Мінчев. Під час свого візиту, присвяченого 155-річчю переселення болгар у Таврію, дипломат зустрівся з представниками Запорізької обласної державної адміністрації та міської ради, керівництвом та викладацьким колективом Запорізького національного університету, відвідав тематичний концерт та ознайомився з експонатами обласного краєзнавчого музею.

Заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко під час зустрічі відзначила, що український і болгарський народи споріднені не тільки своїм слов'янським походженням, етнічною і мовною близькістю, але й спільністю історичної долі, багатовіковими взаєминами в релігійному, культурному, господарському, суспільно-політичному житті. Етнічні болгари, які до сьогодні зберегли свою мову, традиції і звичаї, не переставали при цьому бути гідними громадянами України - це один із найбільш міцних мостів, який поєднує наші країни і визначає значимість двосторонніх відносин.

У свою чергу, пан Мінчев зауважив, що Запорізька область стала домом для другої за кількістю громад етнічних болгар в Україні. Зважаючи на це, уряд Республіки Болгарія вбачає великі перспективи для розвитку відносин саме із Запорізьким регіоном.

У рамках переговорів було визначено необхідність оновлення угоди про партнерство та співробітництво між Запорізькою областю та м. Бургасом з метою активізації взаємовигідного співробітництва. Крім цього, найближчим часом очікується призначення Почесного консула Республіки Болгарія в Запоріжжі, що сприятиме відкриттю нових можливостей для співпраці області з Болгарією.


Потенціал Інформ


06.03.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта