Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

У Запорізькій області перспективний план формування спроможних територіальних громад виробляється на місцях

 
 
Громади населених пунктів області продовжують обговорювати перспективи децентралізаційної реформи в Україні. У Токмацькій райдержадміністрації відбулася консультативна зустріч для представників Михайлівського, Токмацького і Чернігівського районів. Працівники Офісу реформ у Запорізькій області та робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад Запорізької області роз’яснили основні положення Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методику проведення об’єднання. В свою чергу, керівники райдержадміністрацій, сільські та селищні голови висловили свої пропозиції щодо Перспективного плану формування спроможних територіальних громад.


У ході дискусії представники районів не заперечували необхідність добровільного об’єднання в спроможні територіальні громади, але наголошували, що цей процес повинен супроводжуватися прийняттям законодавчих змін, які закріпили би повноваження новостворених об’єднань і відповідальність держави.


За словами лідерів громадського руху, необхідність реформи назріла вже давно. І те, що нинішня влада має політичну волю для її здійснення, – добрий знак для всієї України.


Разом з тим, учасники заходу висловили побоювання щодо запровадження реформи місцевого самоврядування на території прифронтової Запорізької області і запропонували впровадити пілотний проект з децентралізації влади на прикладі двох «мирних» регіонів України і, відпрацювавши Методику об’єднання територіальних громад, розповсюдити її по всій країні.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


22.05.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта