Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

У запорізькому Союзі промисловців говорили про практичне застосування бетону з рідкого скла

 
 
Про практичне застосування бетону, виготовленого із застосуванням рідкого скла, йшлося на спільному засіданні проектувальників, будівельників та науковців , що відбулося в Запорізькому обласному союзі промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал".

Уряд, як відомо, поставив завдання – поступово переходити на будівництво бетонних автошляхів, що набагато надійніші, аніж асфальтні. Перша така траса проляже від Дніпра до Миколаєва. У найближчі роки планується прокласти бетонні автошляхи, перш за все, на півдні країни.

ПрАТ "Запоріжсклофлюс" пропонує запровадити технологією приготування бетону з використанням рідкого скла, що здешевить бетонну суміш на 10-15 відсотків. Друге – значно скоротить строки застигання: не 28 діб, а достатньо буде тижня. Третє – збільшить строк стійкості бетонного покриття автошляху: зі стандартних чотирьох-п’яти - до 14 років. Мало того, таке бетонне покриття є неруйнівним для автошин, майже унеможливлює знос шин тощо.

Окрім дорожнього полотна, цей бетон можна буде ефективно використовувати при спорудженні злітних смуг аеродромів, крім того, в промисловому та житловому будівництві – для заливки підлоги та фундаментів, а також при спорудженні елеваторів та зерносховищ.

Бетон із застосуванням рідкого скла пройшов належне науково-дослідне випробування, ПрАТ "Запоріжсклофлюс" отримав звіт київських науковців. Висновки схвальні.

"Можливості такого покриття - грандіозні", - наголосив Голова Правління – генеральний директор ПрАТ "Запоріжсклофлюс" Микола Осипов.




За словами Миколи Осипова, рідке скло можна використовувати й при будівництві міжселищних доріг. Причому, для територіальних громад такі шляхові покриття коштуватимуть значно менше, аніж асфальтні, та й служитимуть набагато довше.




Учасники спільного засідання під час обговорення підтримали пропозицією ПрАТ "Запоріжсклофлюс" щодо виготовлення бетону із застосуванням рідкого скла для будівельних об'єктів області та Запоріжжя. Наразі висновки та свої пропозиції з цього питання готують проектувальники, виробники бетону та будівельники.


Нагадаємо, ПрАТ "Запоріжсклофлюс" є найбільшим і єдиним виробником силікату натрію в Україні, одним з найбільших світових виробників зварювальних плавлених флюсів. Зокрема, із силікату натрію власного виробництва - тут виготовляють і реалізують рідке скло, як наливом, так і фасоване.

Крім того, у 2016 році, після реконструкції та модернізації, на підприємстві було відновлено виробництво посуду з пресованого скла.


Потенціал Інформ


03.07.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua