Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Україна на 76-му місці в рейтингу конкурентоспроможності туризму

 
 
Україна опинилася на 76-му місці в рейтингу серед 140 країн світу по індексу конкурентоспроможності туризму. Про це йдеться в повідомленні на сайті Світового економічного форуму, який оприлюднив рейтинг 140 країн по індексу конкурентоспроможності туризму.


При складанні рейтингу враховувалися: політичні норми і правила, екологічна стабільність, охорона і безпека, здоров'я і гігієна, інфраструктура авіа та наземного транспорту, розвиток туризму, людські, природні та культурні ресурси.


Щоб визначити, наскільки кожна країна підготовлена для туризму, укладачі доповіді повинні оцінити її по 14 критеріям. Мова йде не про переваги самих туристів, а про ступінь привабливості туристичного сектора цих країн для інвесторів і бізнесменів.


Експерти оцінюють не тільки красу країн, але і рівень безпеки, стан гігієни, інфраструктури, транспортної системи, а також культурне багатство країни. Лідером рейтингу, як і два роки тому, є Швейцарія (5,66 пунктів), на другому місці - Німеччина (5,39), на третє місце піднялася Австрія (5,39), на четверте - Іспанія (5,38), на п'яте - Великобританія (5,38). В ТОР-10 з розвитку туризму також виявилися США, Франція (мінус 4 місця), Канада, Швеція (мінус 4) і Сінгапур, далі слідують Австралія, Нова Зеландія, Нідерланди, Гонконг, Японія, Ісландія, Фінляндія, Бельгія, Ірландія, Португалія, Данія, Норвегія. Латвія у списку - 48-я (плюс 3 позиції) з 4,43 пунктами, знаходиться між Коста-Рікою і Туреччиною (за 4,44) з одного боку, і Литвою - з іншого (4,39, +6 місць).


Для порівняння: Естонія - на 30-м місці (мінус 5 місць), відразу за нею - Чехія і Греція, Ізраїль - 53-й, Росія - 63-я (мінус 4), Індія - 65-я, Грузія - 66-я, Україна - 76-я (плюс 9), Єгипет - 85-й, Казахстан - 88-ї.


Всі європейські країни знаходиться у верхній або середній частині рейтингу (не представлена в ньому тільки Білорусь), а найбільш слабо туризм розвивається в Сербії (89-е місце), Боснії (90-е) та Молдові (102-е). У нижній частині рейтингу - країни Африки, Азії і латинської Америки. Замикають список такі країни, як Бурунді, Чад і Гаїті.


За матеріалами ubr.ua


25.03.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua