Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Урожай-2017: ТОВ «Петрівське» Запорізької області - серед лідерів

 
 
ТОВ «Петрівське» в Приморському районі, яке є членом ЗОСППР «Потенціал» - передове господарство в багатьох відношеннях. Власник і керівник цього підприємства - Микола Штенгелов, який очолює також Приморську районну організацію роботодавців. У «Петровському» зібралася команда справжніх фахівців, які цілеспрямовано займаються відтворенням родючості землі. А для того, щоб успіх був стабільним, і люди отримували роботу в зимові місяці, в господарстві виробляють не просто зерно, а кінцевий продукт.

У «Петровському» вже закінчили збирання пшениці. Урожай дуже хороший - близько 54 центнерів з гектара. На одному з полів взагалі вдалося досягти показника 76 центнерів з гектара! Погодьтеся, при тому, що середня врожайність в Україні - близько 40 центнерів, це просто чудовий результат!

- Не можна сказати, що все було гладко, - розповідає Микола Штенгелов. – Напередодні жнив пройшла злива з градом, багато пшениці та ячменю полягло. Але злагоджена робота колективу і зацікавленість механізаторів і водіїв допомогли впоратися з труднощами.

У «Петровському» комбайнерам платять не за гектари, а за намолочені тонни зерна. Тому вони й намагаються мінімізувати втрати. Велике значення мала також підготовка і справність техніки. У цьому плані не можна не відзначити зусилля головного інженера Віктора Іорганского й завгара Григорія Кінчевського.

Але, звичайно, «першу скрипку» зіграв високий професіоналізм та організаторські здібності головного агронома Олега Дічева, адже вибір насіння, агротехнологій та організація роботи - це його справа. Причому, зараз підприємством отримано елітне насіння, так що воно забезпечує себе насіннєвим фондом.

У «Петровському» не просто виростили відмінний урожай. Зерно тут ще й високої якості, великий відсоток - продовольчих сортів. Це особливо важливо для підприємства, адже паралельно з виробництвом зернових у господарстві працюють млин, пекарня. Сьогодні «Петрівське» виробляє від 3 до 5 тисяч штук хліба і хлібо-булочних виробів на день і розвозить їх у три райони - Приморський, Чернігівський, Приазовський. Зібраної продовольчої пшениці вистачить для того, щоб млин безперебійно працював до наступного врожаю. Запас збіжжя дозволить також фасувати і продавати борошно, виробляти макаронні вироби. Збіжжям, хлібом, борошном і макаронними виробами будуть забезпечені і пайовики.

Оскільки в «Петровському» і хліб, і іншу продукцію виробляють за традиційною технологією (без «хімії»), її із задоволенням купують люди.


Потенціал Інформ


08.08.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua