Логін:
Пароль:
 


Архів подій

Курс НБУ








Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области



Агентство Промышленных Новостей

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:
 

українською мовою / на русском языке

Влада повинна більше думати про підприємців

 
 
: Ванат, Гончарук, координаційна рада, держреєстр
 
Президент ЗОСППР «Потенціал» Петро Ванат 21 червня 2012 р. взяв участь у засіданні обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У засіданні, яке провів заступник голови Запорізької ОДА Петро Гончарук, брали участь представники влади, бізнесмени, керівники спілок підприємців області.

З 1 червня 2012 фізичні особи-підприємці, які працюють за спрощеною системою оподаткування, мають отримати нові свідоцтва платників єдиного податку. Однак значне число підприємців на змогли своєчасно поміняти свої свідоцтва про держреєстрацію і не були внесені до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Тому формально вони втрачають право займатися підприємницькою діяльністю до тих пір, поки не отримають нові документи. Представники бізнесу, які оформляють документи для включення до Єдиного держреєстру, скаржаться, що ця процедура забирає дуже багато часу. Це негативно позначається на їх роботі. Тому значна частина з них змушені працювати неофіційно. Від обласної влади та організацій роботодавців їм хотілося б отримати підтримку при контактах з центром та ініціювати спрощення системи включення в реєстр і продовження терміну подачі документів. П.Ванат закликав у вирішенні цієї проблеми не тільки дотримуватися букви закону, але і слідувати його духу. Влада повинна полегшувати підприємцям роботу, а не перекладати вирішення власних проблем на їхні плечі. Адже чим більше підприємців будуть залишатися «в тіні», тим більше фінансових надходжень недоотримає бюджет. П.Гончарук зазначив, що влада готова всіляко підтримувати бізнес і в разі, якщо подібні нарікання будуть масовими, вийти зі своїми пропозиціями у ВР і доручити народним депутатам від Запорізького регіону лобіювати зміни в законі. Учасники зустрічі прийняли рішення звернутися з пропозицією терміново ініціювати зміни в Законі № 2390 - про те, щоб процес включення до Єдиного держреєстру відомостей про підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2012 р., завершувався 31 грудня 2012 року.


Потенціал Інформ


22.06.2012
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 


Радіо On-Line

Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта