Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Як експортувати до Європейського Союзу?

 
 
Ви бажаєте експортувати вашу продукцію до ЕС? Ознайомтесь з веб-сайтом Служби підтримки експорту!

Ви бажаєте скористатися перевагами торговельних преференцій ЄС для країн, що розвиваються?

Ви - європейський імпортер, якому потрібно імпортувати товари для свого бізнесу?


Служба підтримки експорту - це онлайн служба, що надає інформацію про те, як здійснювати експорт до Європейського Союзу.

Служба підтримки експорту онлайн може допомогти вам. Служба діє за підтримки Европейської Комісії, аби допомогти підприємствам з країн, що розвиваються, отримати безкоштовний доступ до інформації стосовно експорту до ЕС. Це зручний для користувача сервіс, що надає необхідну інформацію про умови імпорту до ЄС, включаючи мито преференційні торговельні угоди, а також статистику, що згрупована: за видами продукції та за країнами. Служба доступу на європейський ринок працює за принципом «єдиного вікна».


Яку інформацію надає Служба підтримки експорту?

• Вимоги та податки: перелік документів, необхідних для митного оформ-лення, нормативні та ринкові вимоги до конкретних видів продукції, а також внутрішні податки (ПДВ та акцизний збір), що є чинними у кожній країні-члені ЕС;

• Митні тарифи на імпорт товарів та інші правила імпорту: мита дпя країн, що користуються режимом найбільшого сприяння, преференційні мита на імпорт, а також квоти, ліцензії на імпорт, діючі антидемпінгові заходи тощо;

• Статистика торгівлі: торговельний обіг між країнами ЕС та іншими країнами;

Преференційні домовленості: головні торговельні домовленості між ЕС та країнами, що розвиваються, супровідні документи щодо експортованої продукції та правила походження товарів, яким мають відповідати експортери, щоб мати змогу користуватися преференцій ним режимом;

• Контакти: торгові відомства ЕС та країн-членів, міжна¬родні торгові організації, торгові майданчики та комерційні довідники;

• Нові можливості: щоквартальні інформаційні бюлетені Служби підтримки експорту;

• Контакт: адреса, на яку ви можете надсилати ваші запити.


Який код моєї продукціїу Європейській класифікації товарів?

1. Про Службу

Для виходу на європейський ринок вам необхідно знати код вашої продукції у Європейській класифікації товарів. За допомогою коду ви зможете знайти норми, які поширюються на вашу продукцію (продукти харчування, текстиль, сировинні матеріали тощо).

Щоб знайти код, відкрийте "Форму для введення даних" на сайті Служби підтримки експорту та введіть назву вашої продукції у віконечку поруч із кнопкою "Пошук':

Продивіться базу даних. Ви побачите, наприклад, що "квасоля" має код 0708 20 00, "креветки" записані під кодом 0306 13 50, а "футболка з бавовняної пряжі" - 6109 10.


Які вимоги необхідно виконати, щоб моя продукція потрапила на ринок ЄС? Як оподатковується моя продукція?

2. Вимоги та податки

Отже, вам необхідно дізнатися, яким вимогам має відповідати ваша продукція для виходу на європейський ринок. Наприклад, які вимоги щодо санітарного контролю для продукції тваринного походження? Які існують нормативи із санітарного контролю для продукції рослинного походження? Які правила маркування? Які технічні стандарти? Яка ставка ПДВ чинна для вашої продукції у кожній з країн-членів ЄС? Ви знайдете цю інформацію у розділі "Вимоги та податки*: Після введення коду вашої продукції та заповнення форми для позначення даних ви побачите повний перелік вимог, що поширюються на вашу продукцію, а також ставку ПДВ у кожній країні, яка вас цікавить.


Яке мито для моєї продукції? Чи поширюється на мою продукцію та мою країну преференційна торговельна угода?

3. Мита на імпорт

У розділі "Мита на імпорт" ви знайдете інформацію про величину митного збору, яка застосовується до вашої продукції. Крім того, ЄС уклав значну кількість міжнародних торговельних угод, які передбачають зниження мита на імпорт багатьох видів продукції з країн, що розвиваються. У розділі "Мита на імпорт" ви також дізнаєтесь, чи поширюється на вашу продукцію та вашу країну норма про преференційний митний збір, а також знижену ставку мита на вашу продукцію. Наприклад, у разі якщо ваша країна користується перевагами Генеральної системи преференцій (ГСП), багато видів продукції можна імпортувати у ЕС за зниженими або навіть нульовими митними ставками на імпорт.


Яким чином я можу підтвердити походження моєї продук¬ції? Якими преференційними домовле¬ностями я можу користуватися?

4. Преференційні домовленості

У розділі "Преференційні домовленості" ви знайдете детальну інформацію про торговельні угоди між ЄС та вашою країною. У підрозділі "Необхідні документи" ви знайдете зразок документу, який необхідно надати, щоб підтвердити походження вашої продукції. Це дозволить вам скористатися зниженими митними ставками на імпорт. За допомогою форми для введення даних ви зможете дізнатися про умови, що поширюються на вашу продукцію, якщо вона класифікується як така, що походить з вашої країни.


Де я можу знайти статистичні дані про товарообіг?

5. Статистика торгівлі

У розділі "Статистика торгівлі" ви побачите об'єми експорту вашої продукції у ЄС від 2002 року до сьогод¬ні, а також дізнаєтеся, які країни ЄС її імпортували. За допомогою декількох натискань "мишкою" ви можете вичерп¬но проаналізвувати товаропотоки У ЄС за видами продукції.


Як знайти партнерів у ЄС?

6. Посилання

у розділі "Посилання" можна знайти перелік митних органів ЄС, торгових палат ЄС, торгових та професійних асоціацій, а також посилання на комерційні платформи та бізнес-довідники.


Як зв'язатися зі Службою підтримкиекспорту?

Веб-сайт www.exporthelp.europa.eu;

http://exporthelp.europa.eu/thdapp/index_ru.html.

E-mail: [email protected];

Або через представництва ЄС у різних країнах, які можна знайти на сайті

www.eeas.europa.eu/delegations


Потенціал Інформ


13.01.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua