Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Як повернути будівельників на бюджетні об’єкти регіону

 
 
Чергове засідання Ради будівельників при ЗОСППР «Потенціал» відбулося за участю заступника начальника Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Дмитра Кабанова.

Провів засідання президент обласного Союзу промисловців, підприємців і роботодавців «Потенціал» Олександр Головко.

З визначених робочою групою низки проблем, що не сприяють розвитку та виконанню запланованих заходів бюджетного будівництва в регіоні, а також сприяли відтоку з області висококваліфікованих робітників будівельної галузі, було запропоновано для обговорення питання, що стосуються порядку ціноутворення бюджетного будівництва, а також «допорогового» рівня вартості проектних робіт у тендерних процедурах по системі «Прозоро».

Під час обговорення Рада будівельників при ЗОСППР «Потенціал» (керуючись правом, наданим органам місцевого самоврядування Законом України «Про місцеве самоврядування» та листом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №7/15-3463 від 03.04.2017 року «Щодо кошторисної заробітної плати при визначені вартості будівництва») пропонує встановити розмір кошторисної заробітної плати при здійснені будівництва об’єктів за рахунок коштів місцевих бюджетів на рівні, що близький середньому по промисловості Запорізької області за 10 місяців 2017 року - 8200 гривень. Або ж ця ціна має бути базовою, приміром, визначеною за прожитковим мінімумом для працюючих на мінімальну заробітну плату із зняттям обмеження 5500 гривень.

Крім того, для полегшення роботи в умовах неритмічної завантаженості підприємств будівельної галузі, фактичної відсутності інших, окрім бюджетних, інвестиційних проектів та замовлень, для спрощення та підняття ефективності тендерних процедур по системі «Прозоро», Рада будівельників при ЗОСППР «Потенціал» пропонує привести у відповідність рішення Запорізької обласної ради № 2 від 20.04.2016 р., яким знижено нижній рівень ціни торгів до 30 тис. грн., до норми Закону України «Про публічні закупівлі» № 922-VIII від 25.12.2015 р., згідно якого нижній рівень ціни торгів складає 1,5 млн. грн., а також при визначенні вартості проектних робіт керуватися виключно п. 22 ч.1 розділу 1 Закону України «Про публічні закупівлі», яким проектування визначено, як роботи з відповідною верхньою межею 1,5 млн.грн.

ЗОСППР «Потенціал» спільно з облдержадміністрацією запропонують облраді розглянути питання щодо порядку ціноутворення бюджетного будівництва та підняття «планки» зарплати будівельників, задіяних на бюджетних об’єктах, до середнього рівня зарплати працівників промисловості регіону.

Стосовно тендерних процедурах Дмитро Кабанов пообіцяв поінформувати керівництво ОДА для визначення подальших шляхів вирішення проблеми.


Нагадаємо, при ЗОСППР «Потенціал» була створена Рада з проблемних питань будівельної галузі Запорізької області, до складу якої увійшли провідні будівельники, проектувальники та архітектори регіону. За її дорученням, робоча група ретельно проаналізувала стан справ, визначила проблеми та шляхи їх вирішення.

Найважливішими проблемними питаннями будівельної галузі Запорізького регіону названі: перше – це порядок ціноутворення бюджетного будівництва; друге - тендерні процедури; третє питання стосується підготовки нових кваліфікованих кадрів для будівельної галузі. Листовно про це були поінформовані Віце-прем’єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, а також голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль.


Потенціал Інформ


11.01.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua