Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Як відповідати на безтактні питання?

 
 
Слово - страшне знаряддя! Одним безтактним питанням можна так боляче поранити людину, що вона буде відходити не один день. Безтактність сильно б'є по нашій самооцінці, сарказм знецінює об'єкт, на який він спрямований, їдка іронія виставляє нас в незначному, смішному світлі, пише goodhouse.com.ua.


Якщо безтактність співрозмовника застала вас зненацька, ваша перша реакція - замішання або агресія. Це нормальна реакція кожної людини на образливі слова на свою адресу. Однак саме наше замішання або агресія показує оточуючим, наскільки ми уразливі для гострих стріл сарказму! У випадку, якщо ви у відповідь беретеся грубити, ви втрачаєте своє обличчя", створити собі імідж неповажного людини. А ось коли ви соромитесь, губитесь або просто відходьте в бік, ви демонструєте боягузтво. Що, погодьтеся, теж прикро!


Як правильно реагувати на хамство? Якщо вам нахамив випадковий перехожий, з яким ви більше жодного разу в житті не зустрінетеся, то, мабуть, найкращий вихід із ситуації - просто проігнорувати хама. Застосуйте таку техніку: уявіть собі, що навколо вас виріс скляний купол, через який не проникають їдкі жарти співрозмовника. Бачачи, що ви ніяк не реагуєте на виклик, хам, швидше за все, сам відстане і піде шукати нову жертву.


Два варіанти відповіді бестактному людині "Ах, ти так поправилася!", "Мабуть, свою обновку ти купила в секонд хенде?", "Скільки вам років?" "Ще не знайшла собі жодного чоловіка?" - список безтактні питань можна продовжувати нескінченно! Людина, їх задає, вже заздалегідь готуватися посміятися над вашою реакцією. Так обдуріть його очікування! Для того, щоб отбрить такого приставалу, є два способи.


Спосіб 1


Гумор


Якщо ви чоловік винахідливий, то вам не складе труднощів экспромтном скласти дотепний відповідь. Наприклад, якщо вам говорять: "Ти так поправилася!" можна з гордістю сказати: "Так, я добре живу!".


Якщо ви зазвичай в таких ситуаціях губитесь, можете заздалегідь подумати дотепний відповідь, особливо якщо вам часто задають один і той же безтактне питання. Наприклад: "У тебе вже є чоловік?" - "Так, ціле стадо". Або "А у тебе досі немає дітей?" - "Так, це відволікає мене від порятунку світу. Трохи пошевелив звивинами, ви напевно придумаєте гідний і дотепний відповідь бестактному людині. І замість того, щоб поставити вас в незручне становище, він сам сяде в калюжу.


Спосіб 2


Питанням на питання Це безпрограшний варіант направить стріли кривдника проти нього самого. Замість того, щоб щось мимрити у відповідь або виправдовуватися, перейдіть в наступ. Наприклад, якщо вас запитують: "Ти досі не можеш знайти собі грошову роботу?", запитайте у відповідь: "А чому вас це цікавить?". Або: "Ти досі не навчилася пекти пироги?" - Яка мета твого питання?". Таким чином ви поставите співрозмовника в ситуацію, коли він буде змушений виправдовуватися або придумувати, як з честю вийти з цієї ситуації. А ви перенаправляти увагу оточуючих з себе на нього!


Трохи покреативив, ви зможете придумати гідну відповідь бестактному людині і будете почувати себе переможницею!


За матеріалами dom.goodhouse.com.ua


02.04.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua