Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

З 1 січня 2014 року харчові продукти повинні будуть відповідати медичним вимогам якості

 
 
Наказом Мінздрав від 29.12.2012 р. № 1140 затвердив Державні санітарні норми і правила «Медичні вимоги до якості і безпеки харчових продуктів і продовольчої сировини».


Документ поширюється на відносини, що виникають у сфері забезпечення безпечності та якості харчових продуктів, що виробляються, знаходяться в обігу, імпортуються, і є обов'язковими для виконання підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності та громадянами.


Правила не поширюються на харчові продукти, які містять ГМО або виготовлені з них, а також на харчові добавки і ароматизатори.


Зокрема, документом встановлено, що для продовольчої сировини тваринного походження обов'язково наявність ветеринарних документів, що містять інформацію про застосування або незастосування) пестицидів для боротьби з ектопаразитами або хворобами тварин, для обробки приміщень, де містяться тварини та птиця, у рибогосподарських водоймах, призначених для розведення риби, бджіл, із зазначенням найменування пестицидів, а також ветеринарних препаратів, антибіотиків, гормонів.


Норми також визначають, що в м'ясі, м'ясопродукти, субпродукти забійної худоби та птиці, риби ставкової, продукти бджільництва повинно контролюватися зміст таких найбільш часто використовуваних у тваринництві та ветеринарії кормових і лікувальних антибіотиків:


- бацитрацину (Бацитрацин A, B, C, цинк-бацитрацин);


- тетрациклінової групи (тетрациклін, окситетрацикліну, хлортетрациклин - сума вихідних речовин і їх 4-Епімер);


- групи пеніциліну (бензилпеніцилін, феноксиметилпенициллин, ампіцилін, амоксицилін, пенетамат);


- стрептоміцину;


- левоміцетину (хлорамфеніколу).


Крім того, зазначено, що в сирому м'ясі (великої рогатої худоби і свинини, баранини, конини) не допускається наявність збудників паразитарних хвороб: фіни (цистицерки), личинки трихінел і эхинококка, цисти саркоцист і токсоплазм.


За матеріалами jurliga.ligazakon.ua


29.01.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua