Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

З 8 травня 2017 року платники єдиного податку зобов'язані застосовувати РРО

 
 
Законом України від 20 грудня 2016 року №1791 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» внесено зміни до Податкового кодексу України та до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», згідно яких підприємці – платники єдиного податку першої, другої та третьої груп, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій.

Саме про це йшла мова на семінарі, який проходив в ЗОСППР "Потенціал".

Закон набрав чинності, і ми як законослухняний бізнес, з метою уникнення штрафних санкцій, повинні розуміти і знати як його виконувати - зазначив президент ЗОСППР "Потенціал" Олександр Головко відкриваючи семінар.

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій, встановлені Постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2017 р. №231, яка набирає чинності 08.05.2017р. Вимога застосовувати реєстратори розрахункових операцій торкнеться абсолютно всіх підприємців - продавців товарів, вказаних у Переліку, в тому числі платників єдиного податку першої групи, що здійснюють торгівлю на ринках, другої і третьої групи, які раніше були звільнені від використання РРО, якщо їх річний обсяг доходу не перевищує 1 млн. грн. - повідомила Ольга Кравець, заступник виконавчого директора ЗОСППР "Потенціал.

До Переліку потрапили товари за такими кодами УКТ ЗЕД:

група 73 «Вироби з чорних металів»;

група 84«Реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої; їх частини»;

група 85«Електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя»;

група 87 «Засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання»;

група 90 «Прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні; медичні або хірургічні; їх частини та приладдя»;

група 91 «Годинники всіх видів та їх частини»;

група 92 «Музичні інструменти; їх частини та приладдя»;

група 95 «Іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини та приладдя».

У Переліку деякі товари визначені лише на рівні товарних позицій (чотиризначний код), а деякі деталізовано до кодів підсубпозицій (10-значний код).

Відповідальність за проведення розрахунків за товари з Переліку без застосування РРО:

- у разі непроведення розрахункових операцій через РРО з фіскальним режимом роботи до суб’єкта господарювання згідно Закону України від за перше порушення застосовується штраф у розмірі 1 грн. А за кожне наступне вчинене порушення штраф становитиме 100% вартості проданих товарів.

Крім того, застосовуються штрафи згідно зі статтею 155-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

від 2 до 5 нмдг ( 34 - 85грн)— на осіб, які здійснюють розрахункові операції;

від 5 до10 нмдг (85 -170грн)— на посадових осіб.

За ті ж самі порушення, вчинені повторно застосовуються штрафи у розмірі від 5 до 10 нмдг (85 -170 грн) на осіб, які здійснюють розрахункові операції, а на посадових осіб — від 10 до 20 нмдг (170 - 340 грн).

Нагадаємо, що якщо розрахунки проводяться виключно у безготівковій формі через установи банку, реєстратори розрахункових операцій не застосовуються.


Потенціал Інформ


28.04.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua