Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

З резервного фонду будуть виділені додаткові кошти на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

 
 
Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів директор Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.


Із суттю питання членів комісії ознайомив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Андрій Антонов, який повідомив, що Антикризовим енергетичним штабом обласним державним адміністраціям доручено розглянути можливість забезпечення дорожніх підприємств «Укравтодору» паливно-мастильними матеріалами на період зимового утримання автомобільних доріг загального користування.


Посадовець нагадав, що наприкінці січня минулого року в Бердянському районі та місті Бердянськ випала двомісячна норма опадів, висота сніжних заметів на дорогах сягала двох метрів. У зв’язку із закриттям усіх автомобільних доріг Бердянськ було повністю ізольовано в період з 28 січня по 4 лютого 2014 року.


Також через різке погіршення погодних умов у період 27-30 грудня 2014 року в Запорізькій області були знеструмлені 22 населені пункти, внаслідок чого було порушено нормальні умови життєдіяльності, обмежено рух на п’яти автодорогах, сніговими заметами було перекрито проїзд до 123 населених пунктів у шести районах області.


Для запобігання виникненню таких ситуацій та ліквідації їх наслідків, зимового утримання автомобільних доріг загального користування області необхідно створити десятиденний запас паливно-мастильних матеріалів.


Тим більше, що гідрометеорологічна служба прогнозує на території області орієнтовно у третій декаді грудня – на початку січня сильні снігопади.


У свою чергу, директор Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадій Тімченко повідомив, що на підприємстві функціонує 227 одиниць техніки, які в більшій чи меншій мірі залучають для розчищення доріг. Для забезпечення їх роботи у десятиденний період потрібно орієнтовно 55 тис. л бензину та 125 тис. л дизельного пального загальною вартістю 3 млн. 115 тис грн..


За результатами розгляду питання члени комісії вирішили виділити з обласного резервного фонду Службі автомобільних доріг у Запорізькій області необхідну суму на створення десятиденного запасу паливно-мастильних матеріалів з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру на дорогах загального користування у Запорізькій області в осінньо-зимовий період 2015-2016 років.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


11.11.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта