Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

З якою швидкістю можна їздити по дорогах Європи

 
 
Перевищення швидкості - найпоширеніше правопорушення серед українських водіїв. За даними ДАІ, майже третина аварій на дорозі відбувається із-за перевищення безпечної швидкості руху. Згідно з вітчизняним правилами дорожнього руху, швидкість автомобіля в населених пунктах не повинна перевищувати 60 км/год, а в житлових і пішохідних зонах - 20 км/год. Поза населеними пунктами українським водіям дозволено розганятися до 90 км, на автострадах - до 130 км/год, пише UBR.


У європейських країнах ситуація схожа: у межах населеного пункту заборонено їздити зі швидкістю вище 48-60 км/год залежно від країни. За межами населених пунктів швидкість можна розвинути від 70 до 100 км/год. Від 80 до 120 км/год - на швидкісних дорогах із двостороннім рухом, і від 100 до 140 км/год - на автомагістралях/автобанах. На частини європейських доріг відсутні які-небудь обмеження швидкості руху.


Ось тільки між українськими правилами дорожнього руху і європейськими ПДР існує відмінність в сумах штрафних стягнень за "шумахерскую" їзду. Ми можемо обійтися максимальним штрафом до 65 євро, в інших країнах ця цифра може становити кілька тисяч євро. В історії були навіть виключення, коли сума штрафу обчислювалася сотнями тисяч євро. До того ж в Україні водії зі спокійною душею порушують в межах допустимих 20 км, а в деяких європейських країнах перевищення граничної швидкості навіть на 1 км тягне за собою суворе покарання.


UBR.UA вирішив дізнатися, з якою швидкістю дозволено їздити на вулицях найбільших країн Європи і скільки буде коштувати порушення правил.


За матеріалами ubr.ua


01.04.2013
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua