Логін:
Пароль:
 


Архів подій







 

українською мовою / на русском языке

ЗАЕС: на шляху вдосконалення культури безпеки

 
 
На Запорізькій АЕС під головуванням заступника головного інженера з ядерної та радіаційної безпеки Олександра Ігнатченко відбулася нарада робочої групи з питань культури безпеки (КБ). У нараді взяли участь уповноважені по КБ 35 основних структурних підрозділів станції, які виконують обов'язки щодо формування, оцінки та розвитку КБ відповідно до «Програми конкретних дій, спрямованих на становлення і розвиток культури безпеки в ВП ЗАЕС» і введенням в дію напередодні «Положенням про робочої групи з питань культури безпеки в ВП ЗАЕС ».

У вступному слові Олександр Ігнатченко сказав, що безпека є невід'ємною складовою всіх видів діяльності на атомних станціях і висловив упевненість в тому, що уповноважені по КБ, стануть надійними помічниками керівників підрозділів в підтримці та вдосконаленні культури безпеки на Запорізькій АЕС.

«Культура безпеки неминуче присутній в житті кожного. Навіть те, як людина переходить дорогу, говорить про її низьку або високому рівні. Це ж стосується підходу до виконання будь-якої виробничої діяльності. І наше основне завдання, що диктується специфікою атомної галузі - підтримувати і неухильно підвищувати рівень культури безпеки нашого персоналу, відстежувати і впроваджувати кращі світові практики в цьому напрямку », - підкреслив Олександр Ігнатченко.

З доповіддю-презентацією «Роль уповноважених з культури безпеки» виступив провідний інженер служби аналізу безпеки Сергій Панченко. Він поінформував присутніх про хід виконання «Програми конкретних дій, спрямованих на становлення і розвиток культури безпеки в ВП ЗАЕС», докладно розповів про роль керівників і уповноважених по КБ в підвищенні рівня культури безпеки, значенні «сильної» КБ для надійної і безпечної експлуатації атомних енергоблоків , важливості використання засобів масової комунікації у формуванні КБ.

Відповідно до плану заходів, який був озвучений на нараді, наступні засідання робочої групи будуть проводитися за цільовими тематичними напрямками, які зачіпають різні аспекти методології та практики вдосконалення культури безпеки.


За матеріалами www.npp.zp.ua


16.03.2016
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Интернет-ресурс поддержки малого бизнеса Запорожской области


Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта