Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

"Захищене і здорове покоління" - девіз цьогорічного Дня праці

 
 
28 квітня цьогорічний День охорони праці в Україні буде відзначатися під девізом: "Захищене і здорове покоління". Цей девіз збігається із завданнями і метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

У контексті цієї події при Держпраці створений оргкомітет відзначення Дня охорони праці, до складу якого включені представники Федерації Роботодавців України.

Зокрема, Запорізька обласна федерація роботодавців спільно з Департаментом соцзахисту населення Запорізької облдержадміністрації затвердили спільний план заходів, серед яких семінари, круглі столи, тематичні зустрічі щодо забезпечення гідних і безпечних умов праці, публікації в ЗМІ тощо.


Довідково

Всесвітній день охорони праці Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році. Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві. У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці. В Україні цей День отримав назву " День охорони праці " і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.


Потенціал Інформ


16.04.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua