Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Законодавчі вимоги до бізнесу не повинні суперечити світовим стандартам

 
 
У облдержадміністрації відбулось спільне засідання Регіональної ради підприємців та Ради підприємців при Запорізькому обласному союзі промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" під керівництвом Олександра Головка.

В засіданні взяли участь: заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ЗОДА Вікторія Самусь та начальник управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Запорізькій області Дмитро Шаповалов.

Дмитро Шаповалов поінформував про "плюси і мінуси" механізму зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (постанова Кабміну від 21 лютого 2018 р. № 117 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних"). А також розповів про новації у системі моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР).

Заступник виконавчого директора обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал" Ольга Кравець доповіла про вимоги проекту постанови Кабміну "Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)". Згідно Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", проект оприлюднений для громадського обговорення та одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб.

Запропоновані нововведення щодо посилення фіскального навантаження на суб’єктів підприємницької діяльності, за переконанням підприємців, створить некомфортні умови для малого і середнього бізнесу. Платіжні пристрої та сервіси будуть не по-кишені переважній більшості представникам малого бізнесу. Ніхто, як наголошували учасники засідання, не проти запровадження безготівкового розрахунку. Але це не повинно бути примусовим, а отже суперечити світовим стандартам ведення бізнесу.

Регіональна рада підприємців вирішила підготувати звернення до Кабміну щодо відкликання цього проекту, аргументуючи своїми пропозиціями.

Голова регіональної ради підприємців, Президент запорізького Союзу промисловців Олександр Головко запропонував представникам малого та середнього бізнесу області долучитись до підготовки цього документа, передати свої пропозиції та зауваження. Треба діяти на упередження, а не чекати, коли нововведення наберуть чинності і вже не можливо буде щось змінити. В цьому ЗОСПР "Потенціал" має певний досвід. Приміром, законопроект №8089, на який вчасно відреагували запорізькі підприємці та був відкликаний з розгляду у Верховній Раді.

Тож, свої пропозиції щодо проекту постанови уряду та законопроектів можна надсилати листовно на електронну поштову адресу офісу ЗОСПР "Потенціал": [email protected]


Потенціал Інформ


12.04.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua