Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

"Запоріжжяобленерго" розповідає запорожцям, що треба робити для встановлення електрокотла

 
 
Напередодні початку опалювального сезону дедалі більше жителів нашого регіону звертаються до ВАТ «Запоріжжяобленерго» із питаннями щодо установки електроопалювального обладнання.


Разом з інтернет-порталом підприємства пропонуємо Вашій увазі відповіді на найбільш актуальні з них:






1. Яким технічним умовам має відповідати житло (квартира або приватний будинок), для того, щоб там можна було встановлювати електроопалення (електрокотли)?




Необхідні для встановлення електроколтів технічні вимоги до приміщень визначаються і, як правило, вказуються в технічній документації та інструкціях котлів виробниками даного електрообладнання. Для підключення електрокотла до мереж ВАТ «Запоріжжяобленерго» до споживача – фізичної особи, який планує встановлення електрокотлу в приватному домоволодінні, з боку енергокомпанії висувається єдина вимога – наявність достатньої дозволеної потужності. Якщо потужність, зафіксована у договорі енергопостачальника зі споживачем електроенергії, достатня для забезпечення поточного споживання і роботи електрокотла, дане обладнання можна встановлювати без звернення до структур ВАТ «Запоріжжяобленерго». Яко ж зафіксована у договорі потужність менше за необхідну, слід звернутися до енергопостачальника з приводу збільшення договірної потужності або нового підключення до електромереж.






2. Я хочу підключитися до мереж ВАТ «Запоріжжяобленерго»/ збільшити потужність. Які мої дії?




Для збільшення потужності/ нового підключення в межах до 16кВт споживач може звернутися до РЕМ за місцем проживання, понад 16 кВт – до «Єдиного вікна» Дирекції з перспективного розвитку та інвестицій ВАТ «Запоріжжяобленерго» (м. Запоріжжя, вул. Кіяшко, 7). Прийомні дні: понеділок – четвер з 8:30 до 12:00 та з 13:00 до 16:30.




З переліком документів, законодавчими актами, що регламентують діяльність енергокомпаній із приєднання (підключення) споживачів до мереж, і самою процедурою підключення можна ознайомитися на офіційному сайті ВАТ «Запоріжжяобленерго», zoe.com.ua (розділ «СПОЖИВАЧАМ», тема «Приєднання до мереж»).






3. Чи потрібні якісь додаткові дозвільні документи для встановлення електрокотлів у квартирах?




Для встановлення електрокотла у квартирі багатоквартирного будинку необхідна згода власника даного об’єкту – кооперативу, ОСББ або КП «Основание» - і достатність потужності для роботи нового електрообладнання без шкоди для інших споживачів, що неминуче вимагатиме від власника будівлі масштабної заміни внутрішньобудинкових мереж – проведення проектних і будівельних робіт.






4. Чи можуть виникнути проблеми через масове використання городянами у своєму помешканні електроопалювальних приладів (приміром, тепловентиляторів і т.ін.)?




Проблеми з енергопостачанням (зниження якості, аварійні відключення) у разі масового використання електроопалювальних приладів закономірно виникають у будь-яких мережах у разі, якщо в результаті використання даного електрообладнання споживачами перевищується зазначена в договорі з енергопостачальником потужність.


За матеріалами www.zoe.com.ua


06.08.2014
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua