Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізькі роботодавці запрошують до соціального діалогу ОТГ

 
 
Нинішня перебудова місцевого самоврядування, зокрема, формування об’єднаних територіальних громад (ОТГ) – зобов’язує переусвідомити принцип соціального діалогу, як інструменту взаємодії громадського суспільства. Це й стало основним питанням порядку денного чергового засідання Президії Ради Запорізької обласної федерації роботодавців.

В його роботі взяв участь народний депутат України Олександр Романовський. Про стан соціального діологу в Запорізькій області та проблеми щодо його розвитку доповіла заступник директора Депортаменту соціального захисту населення Запорізької облдержадміністрації Ірина Розуваєва. За її словами, наразі це питання є вельми актуальним, про що свідчить, зокрема, засідання за круглим столом, що відбулось 8 листопада у Верховній Раді, в якому вона брала участь. «Всі розуміють, що у нас сьогодні накопичено дуже багато проблем, але вирішуються вони не конструктивно. Тому маємо ще більше проблем, які потребують негайного вирішення також й шляхом соціального діалогу, як інструменту взаємодії громадського суспільства», - зауважила посадовець.

Зважаючи на те, що сьогодні йде перебудова місцевого самоврядування, запорізькі роботодавці уже розпочали налагоджувати взаємовідносини з ОТГ, уклавши тристоронню угоду на обласному рівні. Коли об’єднанні територіальні громади, у себе на місцях, створять свої виконкоми, тоді можна буде побачити реалії цієї взаємодії: влада – профспілки – регіональні відділення федерації роботодавців.

«Тому від того, наскільки ми активно будемо співпрацювати з владою, профспілками, залежить наше майбутнє. Угода, що ми підписали на рівні області, це документ, який відкриває шлях до співпраці», - наголосив голова Запорізької федерації роботодавців Оленксандр Головко. За його словами, в цьому контексті більше турбує інше. Це що стосується малого та середнього бізнесу, що домінує в новоутворених об’єднаних територіальних громадах. Тож, малий бізнес – він зовсім немалий. Проте, не має такого статусу, як «великий», що представлений на всіх рівнях гілки влади, бо він має вплив, має гроші тощо. Тому малий та середній бізнес, зокрема, в аграрному секторі тих же об’єднаних територіальних громад, потрібно підтримати, щоб налагодити соціальний діалог.

Голови міських, районних та галузевих організацій роботодавців мусять підтвердити свою репрезентативність конкретною роботою в своїх районах, містах та селах.


Потенціал Інформ


30.11.2017
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua