Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізькі тваринники планують відкрити в цьому році п’ять нових ферм

 
 
Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації підбив підсумки роботи галузі тваринництва за І квартал 2015 року.Згідно з даними статистики, основні напрямки галузі мають стабільні показники. По всіх категоріях господарств виробництво продукції тваринництва склало: м'яса – 24,6 тис. тонн (99% до рівня минулого року), в тому числі у сільгосппідприємствах виробництво м'яса у живій вазі складає 11,0 тис. тонн (100 %); молока – 49,3 тис. тонн (96%); яєць – 179,9 млн. штук (105 %).


Зафіксовано збільшення чисельності поголів’я овець на 4,7 тис. голів (становить 78,4 тис. голів або 106% до рівня минулого року).


У всіх категоріях господарств кількість поголів’я великої рогатої худоби складає 121,1 тис. голів або 92% до минулого року, в тому числі поголів’я корів налічує 59,5 тис. голів (99%).


Поголів’я свиней становить 326,2 тис. голів або 95% до минулого року, птиці - 5,85 млн. голів (99 %).


Зріс такий важливий показник як надій молока на одну корову і склав 949 кг (101% до рівня минулого року).


З метою стимулювання нарощування поголів'я великої рогатої худоби в регіоні працює "Програма розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки".


На неї щорічно виділяються кошти із загального фонду обласного бюджету в розмірі 1,0 млн. грн. із розрахунку 5,0 тис. грн. за кожну прирощену голову дійного стада корів.


За цією програмою у поточному році сільгосппідприємствам області виплачено 445,0 тис. грн.. за підсумками минулого року. У цьому році на розвиток галузі передбачено видатки загального фонду у обсязі 250 млн. грн.., а також заплановано провести реконструкцію й ввести в дію п’ять об'єктів, а саме: два свинарника-маточника, один свинарник-відгодівельник та сімейні міні-ферми.


За матеріалами www.zoda.gov.ua


24.04.2015
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK

Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua
Проверка сайта