Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізький нардеп України Олександр Романовський: Ухвалення Закону про деокупацію Донбасу – це історичне рішення

 
 
На останній сесії Верховної Ради України народні депутати більшістю голосів ухвалили Закон про деокупацію Донбасу. Ми попросили народного депутата, віце-президента ЗОСППР "Потнціал" Олександра Романовського, прокоментувати прийняття цього довгоочікувального рішення.

- Ухвалення Закону про деокупацію Донбасу – це історичне рішення. Україна продемонструвала всьому світу чітку позицію всієї об'єднаної української влади і, врешті решт, назвала Росію – агресором. Тепер ми очікуємо на подальші дії Президента і міжнародної спільноти щодо реалізації положень Закону і відновлення територіальної цілісності України.

Але навіть теоретично, Закон не може ані зупинити війну, ані гарантувати захист мирного населення. Тут не має бути жодних ілюзій, чи політичних маніпуляцій. Він висловлює правову позицію України щодо злочинів Кремля, дозволяє захистити мирне населення окупованих територій через поширення на нього норм міжнародного права. Крім того, прийняті нормативні акти стануть підставою для розширення українських і міжнародних санкцій проти РФ. Відновлення територіальної цілісності України неможливе без покарання російських воєнних злочинців і зрадників, які зі зброєю воювали проти своєї країни.

Фракція послідовно виступаємо за постійне розширення економічних санкцій України та Заходу проти агресора, у тому числі й щодо режиму перевезення людей та вантажів до РФ та окупованих територій. Ми закликаємо всі країни світу повинні нарощувати економічний тиск на агресора, поки не припиняться обстріли, поки не будуть звільнені всі заручники, поки не буде звільнено Крим та Донбас.

На мій погляд, головне завдання документа – визнати Росію державою-агресором і обґрунтована можливість притягнути її до відповідальності в міжнародних судах було успішно досягнуто.


Потенціал Інформ


25.01.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua