Логін:
Пароль:
 


Архів подій

 

українською мовою / на русском языке

Запорізький Союз промисловців оперативно відреагував на кримінальне провадження щодо екологічних порушень

 
 
До ЗОСППР «Потенціал» звернулись промисловці, відносно яких видеться досудове слідство, згідно кримінального провадження за фактом зловживанням службовим становищем та порушення вимог екологічної безпеки посадовими особами.

Як з’ясувалось, в ГУНП в Запорізькій області перебуває кримінальне провадження, внесене до ЄРДР від 4 листопада 2016 року. За ознаками кримінальних проваджень, передбачених ч.2 ст.364, ст.236 ККУ, за фактом зловживанням службовим становищем та порушення вимог екологічної безпеки посадовими особами, названі ПАТ «Запоріжсталь», ПрАТ «Дніпроспецсталь», ПрАТ «Український графіт», ВП «Запорізька теплова електростанція», ПАТ «Запорізький абразивний комбінат», ПрАТ «Запоріжкокс», ТОВ «Запорізький титаномагнієвий комбінат», АТ «Мотор Січ», ПАТ «Запоріжвогнетрив», ПрАТ «Запоріжсклюфлюс», ПрАТ «Запорізький автомобільний завод», ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат», що спричинили високий рівень забруднення повітря, водних ресурсів та ґрунтів.

За цією справою правоохоронці розпочали проводити обшуки, що уже відбулись на кількох підприємствах. Зокрема, 22 грудня на ПрАТ «Укрграфіт» завітало два десятки працівників слідчого управління та оперативних підрозділів ГУНП в Запорізькій області, щоб провести обшук, згідно з ухвалою Орджонікідзевського райсуду від 23 листопада 2017 року. Про це запорізький Союз промисловців, підприємців і роботодавців «Потенціал» повідомив гендиректор «Укрграфіту», наголошуючи, що його завод, навіть не зважаючи на вкрай економічно несприятливу ситуацію, наразі намагається не допустити зупинку виробничої діяльності та зберегти робочі місця.

ЗОСППР «Потенціал» оперативно відреагував та створив робочу групу, що вивчає проблему, а також поінформував керівництво області. Сьогодні, 9 січня, представники «Потенціалу» обговорювали цю проблему із заступниками голови облдержадміністрації Віктором Скобліковим та Олександром Бабаніним. Вирішено провести велику нараду в ЗОСППР «Потенціал» за участю перших керівників області та промислових підприємств, що відбудеться 17 січня.


Потенціал Інформ


09.01.2018
 
Версія для друку
Відправити другу
На початок
 
 
Читайте нас на FACEBOOK


Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізької області



Агентство Промышленных Новостей


Цитування в інших ЗМІ тільки зі згадуванням в якості джерела ЗОСППР «Потенціал». Передрук матеріалів в мережі тільки з прямим гіперпосиланням на https://potencial.org.ua